500.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ

Με προγραμματική σύμβαση ύψους 500 χιλιάδων ευρώ η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στη χρηματοδότηση προγράμματος «Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων» στο Δήμο Πεντέλης.

Με προγραμματική σύμβαση ύψους 500 χιλιάδων ευρώ η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στη χρηματοδότηση προγράμματος «Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων» στο Δήμο Πεντέλης.

Συγκεκριμένα με την σύμβαση που υπέγραψε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και η Δήμαρχος Πεντέλης Δ. Κεχαγία, θα υλοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα «Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων στο Δήμο Πεντέλης.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας έως το ποσό των 495.000 ευρώ και από ίδιους πόρους του δήμου Πεντέλης με 13.400 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός προμήθειας με ΦΠΑ ανέρχεται στα 508.400 ευρώ.

Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού με την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και σαρώθρων. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η προμήθεια δύο απορριμματοφόρων 14 και 16 κυβικών με συστήματα εσωτερικής πλύσης, καθώς και η προμήθεια δύο ηλεκτρικών αναρροφητικών σαρώθρων πεζού χειριστή.

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης Δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα βιώσιμο σχέδιο για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σε στενή συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής δημιουργούμε μια πράσινη Περιφέρεια Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε οριστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, το χρωστάμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές. Με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε στοχεύουμε να κάνουμε την Αττική Περιφέρεια πρότυπο στην Ευρώπη. Ο νέος σχεδιασμός βασίζεται σε συγκεκριμένους άξονες όπως η στροφή προς την κυκλική οικονομία, η υλοποίηση ρεαλιστικών λύσεων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και η ενίσχυση της ανακύκλωσης με στόχο την ελαχιστοποίηση των υπολειμμάτων».

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, δήλωσε:

«Παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στο στρατηγικό στόχο που έχουμε θέσει για την πλήρη και αποτελεσματική καθαριότητα του Δήμου μας.  Θέλουμε να δώσουμε στους εργαζομένους του Δήμου μας σύγχρονα μέσα που θα τους διευκολύνουν και θα αυξήσουν το τελικό αποτέλεσμα της καθαριότητας της πόλης, προς όφελος των δημοτών μας.

Η καθαριότητα στην πόλη έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με ότι παραλάβαμε. Όμως υπάρχουν πολλά ακόμα περιθώρια βελτίωσης, ώστε να φτάσει στα επίπεδα που θέλουμε. Ο νέος εξοπλισμός του Δήμου θα μας βοηθήσει να πετύχουμε το επίπεδο που θέλουμε εντός του 2021, μαζί με τη συνεργασία των ιδιωτικών συνεργείων που βοηθούν σημαντικά την προσπάθειά μας για μια πόλη καθαρή και τακτοποιημένη.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Γιώργο Πατούλη για την άριστη συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα και για την πολύ σημαντική βοήθειά του στην τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης που υπήρχε από τις προηγούμενες αρχές της περιφέρειας και του Δήμου, ώστε ο εξοπλισμός που τελικά θα λάβει ο Δήμος μας, να καλύπτει καλύτερα τις πραγματικές του ανάγκες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *