40 ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%86%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b2%ce%b1%ce%bb

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Παναττικό Φεστιβάλ Παράδοσης: «Χοροί της Πατρίδας μας – Ήθη και έθιμα», στις 3 & 4 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ (Μαρούσι), στο πλαίσιο του 1ου Πιλοτικού Προγράμματος Διαδημοτικών Δρωμένων «Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016», -παναττικής εμβέλειας-, του νεοσύστατου Τομέα πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ)., που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο αυτοδιοικητικό κάλεσμα, με επίκεντρο την ανάδειξη των Παραδόσεων της Πατρίδας μας, των ηθών και εθίμων που είναι άρρηκτα συνυφασμένα με την ιστορική φυσιογνωμία του Έλληνα, ενισχύοντας ταυτόχρονα την αφιλοκερδή προσπάθεια εκατοντάδων χορευτών απ’ όλη την Αττική. Το Φεστιβάλ Παράδοσης, που φιλοξενήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου, αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους πυλώνες πολιτιστικής εξωστρέφειας που πρεσβεύει ο Τομέας Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, πετυχαίνοντας το στοίχημα της διαδημοτικής συνένωσης και της προαγωγής της τοπικής κουλτούρας, σε ένα κοινό πλαίσιο παραδοσιακών αξιών, με τη δημιουργική καθοδήγηση της Κ.Ε.Δ.Ε.

«Πάμε για μια Νέα Ελλάδα μέσα από τις ρίζες των παραδόσεών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά εκ μέρους του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας τα διαδημοτικά δρώμενα.  Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Θεωρούμε χρέος μας ως εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης να αναδεικνύουμε και να τιμούμε τις αξίες, τα ήθη και έθιμα που διατηρούνται από την εποχή του Ομήρου, τις παραδόσεις που είναι άρρηκτα δεμένες με τις διαφορετικές κουλτούρας της χώρας μας και συνθέτουν το βαθύτερο νόημα της εθνικής μας ταυτότητας. Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου παναττικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε και δώσαμε την ευκαιρία σε δεκάδες συλλογικές ομάδες Δήμων της Αττικής να αναδείξουν το υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά και να συνθέσουν ένα μοναδικό φάσμα ιστορικής ελληνικής φυσιογνωμίας, μέσα από τα ήθη και έθιμα του λαού μας. Αντλούμε δύναμη μέσα από κάθε διαδημοτική πρωτοβουλία και συνεχίζουμε να διευρύνουμε τα πεδία αυτοδιοικητικής συνύπαρξης και πολιτιστικής ανατροφοδότησης».

Παράλληλα, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη, ευχαρίστησε από καρδιάς όλα τα Σωματεία και τους Συλλόγους που συμμετείχαν στο παραδοσιακό αντάμωμα των Δήμων της Αττικής, θεμελιώνοντας όπως τόνισε «το αμάλγαμα της πολιτιστικής διαδημοτικής μας σύνθεσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν σχεδόν 40 αντιπροσωπευτικά Σωματεία – Σύλλογοι και Φορείς Δήμων της Αττικής με τους αντίστοιχους εκπροσώπους τους. Παράλληλα το διήμερο Φεστιβάλ υποστήριξαν ως χορηγοί επικοινωνίας ραδιοφωνικά και ηλεκτρονικά Μέσα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *