100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Χρηματοδότηση κατά 100% από το Πράσινο Ταμείο εξασφάλισε ο Δήμος Κηφισιάς προκειμένου να δημιουργήσει Ενεργειακό Πάρκο, Ενεργειακή Κοινότητα και να ενημερώσει τους πολίτες για την καθαρή ενέργεια.

Χρηματοδότηση κατά 100% από το Πράσινο Ταμείο εξασφάλισε ο Δήμος Κηφισιάς προκειμένου να δημιουργήσει Ενεργειακό Πάρκο, Ενεργειακή Κοινότητα και να ενημερώσει τους πολίτες για την καθαρή ενέργεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς αναφέρει:

Πρόγραμμα : ‘’Πράσινη Ενέργεια και Πολίτες: Χρηματοδότηση για δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητα & κατασκευή Ενεργειακού Πάρκου Ενημέρωσης ” από τον Δήμο Κηφισιάς

Σε συνέχεια της πρόσκλησης που έκανε στις αρχές του 2018 το Πράσινο Ταμείο (Υπουργείο Ενέργειας κ Περιβάλλοντος) για υποβολή προτάσεων στο μέτρο: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις» (Φ.Π.1/2018) ο Δήμος μας επιλέχθηκε με την πρωτότυπη πρόταση του ‘’Πράσινη Ενέργεια και Πολίτες: Σχεδιασμός, Εκπαίδευση, Εφαρμογή’’.

Ο Δήμος μας, σε συνεργασία με την ΜΚΟ “NatureFriends Greece” και το Συνοικιακό Συμβούλιο της περιοχής ‘’Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου” Νέας Ερυθραίας, επιλέχθηκε με εξαιρετικά καλή βαθμολογία και θα χρηματοδοτηθεί 100% από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΝ για το πρωτότυπο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε με τίτλο ‘’Πράσινη Ενέργεια και Πολίτες: Σχεδιασμός, Εκπαίδευση, Εφαρμογή’’

Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει:
– Την Δημιουργία πρότυπης Ενεργειακής Κοινότητας στο Δήμο Κηφισιάς.
– Την κατασκευή Ενεργειακού Πάρκου που θα περιλαμβάνει ένα πιλοτικό έργο φωτοβολταϊκών και θα λειτουργεί σαν Κέντρο Γνώσης για τους δημότες, την ευρύτερη κοινωνία, τα σχολεία κλπ.
– Την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών προς την καθαρή ενέργεια, τις ενεργειακές κοινότητες κλπ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σταύρος Ζαπάντης δήλωσε ‘’Η απόφαση του Πράσινου Ταμείου για 100% χρηματοδότηση της πρωτότυπης πρότασης μας, αποτελεί μια ακόμα μεγάλη επιτυχία του Δήμου μας πάνω στα ενεργειακά θέματα. Μετά το βραβείο «Best City» που κέρδισε ο Δήμος μας για το πρόγραμμα «Έξυπνη Ενεργειακή Διαχείριση», το καινούργιο πρόγραμμα ‘’Πράσινη Ενέργεια και Πολίτες: Σχεδιασμός, Εκπαίδευση, Εφαρμογή’’ που θα τρέξουμε αποσκοπεί αρχικά στην ενημέρωση των πολιτών και στην συνέχεια στην πρόσβαση τους στην Πράσινη Οικονομική Ενέργεια.

Ο Δήμος μας θα προσφέρει στους πολίτες του την δυνατότητα να ενταχθούν στην Δημοτική Ενεργειακή Κοινότητα που θα δημιουργηθεί και να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομική ενέργεια για το σπίτι τους ή την επιχείρηση τους.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την άριστη συνεργασία το Συνοικιακό Συμβούλιο της περιοχής ‘’Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου” της Νέας Ερυθραίας και ιδιαίτερα την σύμβουλο κυρία Μάρθα Βάρναλη, την κυρία Μάγια Ανδρέου από την “NatureFriends Greece” καθώς και τους συνεργάτες μου στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ο φάκελος που ετοιμάστηκε για την διεκδίκηση της χρηματοδότησης αυτού του πρωτότυπου έργου, κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς και υψηλότατη βαθμολογία από τους αξιολογητές!

Ο Δήμος Κηφισιάς προχωράει μπροστά δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν και να έχουν πρόσβαση σε οικονομική πράσινη ενέργεια.

Έτσι ένα σπίτι θα μπορεί να ρίξει το κόστος που πληρώνει για ενέργεια (θέρμανση, κλιματισμός, ζεστό νερό χρήσης, φώτα κλπ) και παράλληλα να συμβάλει στην καταπολέμηση της ρύπανσης, του φαινόμενου του θερμοκηπίου, της υπερθέρμανσης του πλανήτη κλπ.΄΄

Ο αντιδήμαρχος Σταύρος Ζαπάντης πρόσθεσε το σλόγκαν των Ενεργειακών Προγραμμάτων του Δήμου μας που είναι: «Στην Κηφισιά θερμαίνουμε τους χώρους μας. ‘Όχι τον πλανήτη.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *