ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗ Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Οι παρεμβάσεις που πρότειναν πολίτες και καταστηματάρχες και αφορούν τόσο την κινητικότητα όσο και τους δημόσιους χώρους και τις υποδομές για τη Σ.Βενιζέλου, στο Χαλάνδρι, είναι:Οι παρεμβάσεις που πρότειναν πολίτες και καταστηματάρχες και αφορούν τόσο την κινητικότητα όσο και τους δημόσιους χώρους και τις υποδομές για τη Σ.Βενιζέλου, στο Χαλάνδρι, είναι:

► Μονοδρόμηση στο τμήμα από Σαρανταπόρου έως Χίου

► Διαπλάτυνση πεζοδρομίων

► Μείωση παράνομης στάθμευσης και ανάγκη για νέες οριοθετημένες θέσεις

►Οριοθέτηση θέσεων τροφοδοσίας και οχημάτων εξυπηρέτησης για τα καταστήματα

► Να μεγαλώσει η πλατεία Χίου

► Να τοποθετηθεί επιπλέον εξοπλισμός οδικής ασφάλειας ήπιας κυκλοφορίας (πχ. σήμανση, αναλάμποντες φανοί, σαμαράκια) για περιορισμό της ταχύτητας των οχημάτων

► Καθαριότητα και φροντίδα πρασίνου για να μην αποτελεί εμπόδιο στα πεζοδρόμια

Με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, που έγινε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, ολοκληρώθηκε η φάση της διαβούλευσης με τους πολίτες αλλά και τους καταστηματάρχες της περιοχής για τον επανασχεδιασμό της Σ. Βενιζέλου.

Κατά την τηλεδιάσκεψη παρουσιάστηκαν οι επικρατέστερες ιδέες παρέμβασης στον άξονα με στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας πεζών και ποδηλάτων, την ενίσχυση της προσβασιμότητας για όλους και κυρίως για τα εμποδιζόμενα άτομα, την οδική ασφάλεια, τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου, τη μείωση του θορύβου και τη ρύθμιση της στάθμευσης επιμέρους δραστηριοτήτων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, τη σκυτάλη παίρνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που θα εκπονήσει τη σχετική μελέτη διερευνώντας ποιες από τις παραπάνω προτάσεις είναι τεχνικά εφικτές. Για το επόμενο διάστημα οι πολίτες που δεν κατάφεραν να καταθέσουν τις απόψεις τους μπορούν να στέλνουν σχετικό mail στη διεύθυνση: svak@halandri.gr

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, τους ευχαρίστησε για την ενεργή συμμετοχή τους, σημειώνοντας ότι αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη ο αριθμός των πολιτών που κατέθεσε τις απόψεις του στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Τόνισε επίσης ότι η Σ. Βενιζέλου προκρίθηκε για την υλοποίηση του σχεδίου ήπιων αναπλάσεων στις γειτονίες, δεδομένου ότι ο άξονας συγκεντρώνει πολλές λειτουργίες (καταστήματα, μνημεία, ναό, αθλητικό κέντρο, σχολείο) ενώ γειτνιάζει με το οικόπεδο του Νομισματοκοπείου και συνδέει δύο μεγάλους οδικούς άξονες, την Πανανικολή και τη Λ. Μεσογείων.

«Ξεκινήσαμε από τη Σ. Βενιζέλου, ο επανασχεδιασμός της οποίας προσδοκούμε να αποτελέσει οδηγό για όλες τις αστικές αναπλάσεις που σχεδιάζουμε σε κάθε γειτονιά της πόλης. Στοχεύουμε στη βελτίωση της κινητικότητας πεζών, ποδηλατών και εμποδιζόμενων ατόμων όπως και στην οργάνωση ενός δικτύου πράσινων διαδρομών σε όλη την πόλη, όπως προβλέπει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που υιοθετήσαμε το 2019», υπογράμμισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Αξιοπρόσεκτη συμμετοχή

Αξίζει να σημειωθεί ότι 120 άτομα συμμετείχαν στο 1ο Εργαστήριο, καταθέτοντας 340 απόψεις, ενώ συνολικά 250 άτομα εγγράφηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, συμβάλλοντας στη διαβούλευση με 708 απαντήσεις.

Ενημέρωση όλων των παρατάξεων

Πριν από την ενημέρωση πολιτών και καταστηματαρχών για τα αποτελέσματα της διαβούλευσης, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν ενημερώσει λεπτομερώς, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *