“ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΔΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ- ΕΙΝΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΑΤΥΧΗΣΑΝ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;”

“Τους βρήκα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Παλιό Φάληρο να ψάχνουν μέσα σε ένα μπλε κάδο. Δεν βρήκαν κάτι κι έφυγαν.

Όταν τους ρώτησα εάν θέλουν βοήθεια μου απάντησαν «όχι ευχαριστώ» με απόλυτη αξιοπρέπεια.

Λίγο παρακάτω ξανασταμάτησαν σε άλλο μπλε κάδο. Αυτή τη φορά επέμεινα και με τα χίλια ζόρια πήραν κάποια λεφτά. Η Σίλβια και ο Βασίλης έχουν σπίτι, μόνο που το σπίτι δεν έχει ηλεκτρικό εδώ και 6 χρόνια. Έξι χρόνια είναι που δεν έχουν και δουλειά.

"Τους βρήκα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Παλιό Φάληρο να ψάχνουν μέσα σε ένα μπλε κάδο. Δεν βρήκαν κάτι κι έφυγαν.

Είναι νοικοκύρηδες που ατύχησαν και χρειάζονται δουλειά κι όχι κατ’ ανάγκη βοήθεια (θα την πάρουν κι αυτήν γιατί πεινάνε παρότι δεν θα το παραδεχτούν). Είναι πολύ αγαπημένοι μεταξύ τους.

Αφού μιλήσαμε λίγο ρώτησα την Σίλβια εάν θα μπορούσα να κοινοποιήσω τη φωτογραφία κι όταν ένιωσε άνετα μου είπε να κοινοποιήσω και το κινητό της.

Η Σίλβια μπορεί νακαθαρίσει σπίτια ή να προσέχει μεγάλους ανθρώπους, ή ό,τι άλλο και του Βασίλη τα χέρια πιάνουν. Αποτελούν τον ορισμό της αξιοπρέπειας.

Ας βάλουμε ένα χεράκι να έχουν φως και φαί στο σπίτι τους. Το κινητό της Σίλβιας είναι στη διάθεση όποιου θέλει να βοηθήσει”.

Η δημοσίευση αυτή, από έναν διαδικτυακό φίλο και ΑΝΘΡΩΠΟ, έγινε πριν από 8 ώρες και έχει 2.450 κοινοποιήσεις και 2.000 like.

Θεωρήσαμε ότι πρέπει να γνωστοποιηθεί, κι ας είναι σε μακρινή μας γειτονιά, γι’ αυτό και το δημοσιεύουμε στο rematia.gr. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη, εξάλλου, δεν έχουν σύνορα…

Για όποιον θέλει και μπορεί να βοηθήσει ας πατήσει στον παρακάτω σύνδεσμο Stefanos Xenakis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *