ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Συνέργειες για να ανακτήσει η Κηφισιά την επίζηλη θέση της ως πόλος έλξης επισκεπτών μεσαίας και υψηλής εισοδηματικής στάθμης και για να στηριχθούν τα καταστήματα της πόλης συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με τον Εμπορικό Σύλλογο της Κηφισιάς, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018.

Συνέργειες για να ανακτήσει η Κηφισιά την επίζηλη θέση της ως πόλος έλξης επισκεπτών μεσαίας και υψηλής εισοδηματικής στάθμης και για να στηριχθούν τα καταστήματα της πόλης συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με τον Εμπορικό Σύλλογο της Κηφισιάς, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018.

“Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος επισήμανε”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, “ότι ο Δήμος μείωσε εκτός από τα οικιακά δημοτικά τέλη και τα επαγγελματικά σε δύο δόσεις, πρώτα 7% και κατόπιν 10% τα τελευταία 4 χρόνια, προκειμένου να δώσει κίνητρα για την ανάκαμψη της εμπορικής δραστηριότητας, ενώ αναφέρθηκε σε σειρά δράσεων που κινούνται προς την κατεύθυνση αυτή.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

-Την επιτυχία της πλατφόρμας trust and use – Αγορά Κηφισιάς στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 300 επιχειρήσεις στο Δήμο μας και βραβεύθηκε φέτος με χρυσό Best City Award.

-Την κατάθεση της πρότασης του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κηφισιάς και το ΕΒΕΑ για τη λειτουργία ανοικτού τύπου Mall στο εμπορικό κέντρο της πόλης αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα Καινοτομία 2014 – 2020»

– Την λειτουργία του θεσμού της Κάρτας Καταναλωτή (loyalty card) η οποία θα παρέχει σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη προς τους χρήστες εκ μέρους των καταστημάτων της Κηφισιάς. Η Κάρτα Καταναλωτή έχει σκοπό να αυξήσει την σύνδεση ανάμεσα στους καταναλωτές και τα καταστήματα της πόλης μας.

Επίσης ζητήθηκε η γνώμη των εμπόρων  για την μελλοντική  δημιουργία πεζογέφυρας από το Άλσος της Κηφισιάς έως την Κασσαβέτη η οποία θα διευκολύνει την πρόσβαση πεζών στο κέντρο της Κηφισιάς, με σκοπό την τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

Ο Δήμαρχος, κ. Θωμάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε ένα έργο πνοής που θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες στο εμπορικό κέντρο  και αφορά στην αντικατάσταση των κυβόλιθων από έγχρωμη διακοσμητική σταμπωτή άσφαλτο. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 677.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ζήτησε τη συνεργασία του εμπορικού κόσμου για την ήπια τουριστική ανάπτυξη στο Δήμο μας. Ανέφερε τα βήματα που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση αναφέροντας μεταξύ άλλων την έκδοση του οδηγού της πόλης μας  που πρόσφατα βρέθηκε στις προθήκες γνωστών ξενοδοχείων, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς και την Παγκόσμια έκθεση Τουρισμού WTM του Λονδίνου. Αναφέρθηκε επίσης και την δράση «Ξαναζούν τα Αρχοντικά» την οποία αγκάλιασαν με ενθουσιασμό οι πολίτες.

Στην συνάντηση τέθηκαν επίσης θέματα όπως η  τήρηση των κανόνων και αποκομιδής  των απορριμμάτων και τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Από την πλευρά των εμπόρων, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μάρκος  Πανέττας, έθεσε τα θέματα της στάθμευσης και της ανάδειξη της πόλης ως τουριστικού προορισμού. Δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις προς συζήτηση ενώ ζήτησε την συνέχιση της  συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου με το Δήμο Κηφισιάς. Ο κύριος Πανέττας τόνισε ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται αύξηση  της επισκεψιμότητας  ξένων τουριστών στον Δήμο μας.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Αυλήτης και Ζέτη Κασσιμάτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παντελής Παπανικολόπουλος καθώς και από την πλευρά των εμπόρων οι Αντώνης Λουμίδης (Β Αντιπρόεδρος), Βάλια Παπαδημητρίου ( Γ. Γραμματέας),  Αντώνης Βάρσος (Ε. Γραμματέας), Λίλλη Γαλλή (Έφορος), και Γιώργος Μαραγκός (Μέλος)”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *