ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ “ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ”

Πολύς κόσμος και συναινετικό το κλίμα που επικράτησε στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης, σήμερα το απόγευμα.

Πολύς κόσμος και συναινετικό το κλίμα που επικράτησε στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης, σήμερα το απόγευμα.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή βράδυ, στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα τη μεταφορά στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Φλέμιγκ μεταναστών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), σύμφωνα με τη Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά είναι, όπως η ίδια αναφέρει:

“Σήμερα συγκάλεσα Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την εξέταση του ζητήματος που έχει προκύψει από την ενδεχόμενη υιοθέτηση του σχεδίου για τη μεταφορά στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Φλέμιγκ μεταναστών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία την πρότασή μου, που συνοπτικά έχει ως εξής:

1ον: Να ζητηθεί άμεση ανάκληση της απόφασης του κυρίου Βρούτση, που παραχωρεί το χώρο του Νοσοκομείου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας ένα μεγάλο όχι στην επιλογή του συγκεκριμένου σημείου και ένα δεύτερο μεγάλο όχι στους τόσο μεγάλους αριθμούς ατόμων όπως φημολογείται τις τελευταίες μέρες.

2ον: Να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί συντονισμένη εκπροσώπηση από τους επικεφαλής των παρατάξεων σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

3ον: Να συνεχίσει ο συγκεκριμένος χώρος του Αμαλία Φλέμιγκ να χρησιμοποιείται ως Νοσοκομείο.

Συμφωνήσαμε επίσης πως είμαστε ανοιχτοί να βοηθήσουμε με διάλογο και με δικές μας προτάσεις για το θέμα του μεταναστευτικού που είναι σαφές πως πρόκειται για ένα εθνικό θέμα που δεν αφορά μόνο το Δήμο Πεντέλης. Σε αυτή τη λογική, όλοι οι Δήμοι θα πρέπει να φιλοξενήσουν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων με βάση τις δυνατότητές τους αλλά και τις υπάρχουσες δομές τους. Τονίσαμε όμως πως για όλα αυτά κομβικό ρόλο έχει η έγκαιρη και λεπτομερής ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς και εμπλεκομένους φορείς”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *