ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ: “ΜΙΣΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ”

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο “Σύλλογος Πολυδρόσου”:

“Ξεκίνησε στις 18-9-2018 η κατασκευή του έργου  «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Πολυδρόσου» συνολικού προϋπολογισμού 1.920.000,92 €  συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% (χωρίς την έκπτωση του εργολάβου) με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Η προγραμματισμένη διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 18 μήνες και αφορά την κατασκευή  του δικτύου ομβρίων της περιοχής Πολυδρόσου Αμαρουσίου η οποία περικλείεται  βόρεια  από την εκτός σχεδίου ζώνη με όριο την παράπλευρη οδό της Αττικής οδού,  ανατολικά  από το  ρέμα Πεντέλης Χαλανδρίου, δυτικά  από την Αμαρουσίου-Χαλανδρίου  και  νότια  από την οδό Γιασεμιών του Δήμου Χαλανδρίου, έκτασης περίπου 1.130 στρεμμάτων.

Ειδικότερα το δίκτυο θα κατασκευαστεί ΜΟΝΟ στις οδούς Φραγκοκλησιάς, Σάμου, Στρ. Ρογκάκου, Ροδοδάφνης, Βαλτετσίου, Πηγάσου,  Καψίλη,  Κριεζή, Καρκαβίτσα,  Αμαρουσίου-Χαλανδρίου (βλέπε συνημμένο χάρτη). Το συνολικό μήκος των αγωγών ομβρίων εκτιμάται σε 4.543,55 μ.μ. στις δέκα προαναφερόμενες οδούς.

Από το σχεδιασμό κατασκευής αντιπλημμυρικών αγωγών δεν προβλέπονται και εξαιρείται, εκτιμάται αδικαιολόγητα, ολόκληρη η περιοχή  από την οδό Γιασεμιών και βορειοτέρα που διοικητικά ανήκει στον Δήμο Χαλανδρίου, οι οδοί Ακακιών στο συνολικό μήκος των 900 μέτρων από την οδό Γιασεμιών (Μαρούσι- Χαλάνδρι), η οδός Παύλου Μελά  κατά τη διεύθυνση Βορράς – Νότος, οι οδοί Μονεμβασιάς και  Εθνάρχου Μακάριου κατά τη διεύθυνση Ανατολή – Δύση, που και μετά την κατασκευή του πολυδάπανου έργου εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίζουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Το  έργο αφορά την κατασκευή  του δικτύου ομβρίων στην εντός σχεδίου περιοχή Πολυδρόσου μόνο του Δήμου Αμαρουσίου.

Η  αντιπλημμυρική θωράκιση αφορά μόνο τους  δημότες του και τις ιδιοκτησίες του  και για  τις   οδούς που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου.

Έχουν μελετηθεί αλλά δεν κατασκευάζονται οι αγωγοί  ομβρίων σε κεντρικούς δρόμους  (Ακακιών, Γιασεμιών κ.α)  που  συνεχίζονται προς τα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλανδρίου και μόνο  όταν  ο Δήμος Χαλανδρίου ετοιμάσει τις αντίστοιχες μελέτες, θα συμπεριληφθούν για κατασκευή σε άλλη  μελλοντική εργολαβία.

Στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, που βρίσκεται στο Πολύδροσο Αμαρουσίου σε περιοχή μεταξύ εντός και σε ρυμοτομούμενη περιοχή αδικαιολόγητα –κατά τη γνώμη μας- δεν κατασκευάζεται αγωγός ομβρίων, με επίκληση του λόγου ότι ακριβώς η εν λόγω οδός εκτείνεται και σε εντός και σε εκτός σχεδίου μέχρι πρόσφατα περιοχή. Όμως, και όλως αντιφατικά, στις οδούς Σάμου & Πηγάσου όπου ισχύει το ίδιο καθεστώς κατασκευάζονται αγωγοί .

Για πολλοστή φορά ο προεδρος του ΔΣ του συλλόγου Π. Πάντος στην παρέμβαση του ζήτησε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (18 Σεπτεμβρίου 2018) με συμπληρωματική σύμβαση κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου να συμπληρωθούν οι ελλείψεις, και να καλυφθεί το σύνολο της περιοχής του Πολυδρόσου, του οποίου οι κάτοικοι θα ταλαιπωρηθούν για 18 μήνες από τα έργα κατασκευής για ένα ελλιπές έργο.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Βραχνός αν και εκτίμησε ως ορθή την πρόταση, έδειξε να αγνοεί την προσπάθεια 3 συλλόγων από το 2015 για την πληρότητα των αντιπλημμυρικών έργων, η οποία δεν βρήκε την απαραίτητη στήριξη από τον καθ΄ύλη αρμόδιο για το συντονισμό και την πληρότητα των μελετών Αντιπεριφερειάρχη Β.Τομέα  Γ. Καραμέρο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *