ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: “ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΝΙΕΘ ΤΟΥ ΕΦΚΑ;”

Επιστολή Δημάρχου Πεντέλης προς τον Πρωθυπουργό για το Άλσος ΝΙΕΘ του ΕΦΚΑ:

“Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ειλικρινά εκπλήσσομαι και αιφνιδιάζομαι για τη λειτουργία των δομών διοίκησης του Κράτους σαν άτομο που το υπηρετώ επί μισό αιώνα.

Εδώ και ένα χρόνο ξεκινήσαμε με αυτοψίες, συνεργασίες, συσκέψεις τεχνικών, νομικών και διοικητικών παραγόντων με σκοπό ο Δήμος Πεντέλης να προστατέψει κυρίως και να αξιοποιήσει ένα εγκαταλελειμμένο και επικίνδυνο χώρο εντός των ορίων του Δήμου μας προς όφελος της κοινωνίας που υπηρετούμε.

Ο χώρος του εγκαταλελειμμένου πρώην νοσοκομείου ΝΙΕΝ που περιβάλλεται από 120 στρέμματα δάσους και γειτνιάζει με τις δασικές εκτάσεις των Εξοχών χωροφυλακής και του πρώην νοσοκομείου Παπαδημητρίου αποτελούν μόνιμο και συνεχή κίνδυνο για την πόλη μας εάν δεν προστατευτούν.

Μετά από πολύ κόπο αλλαγές, διαβουλεύσεις, συζητήσεις το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ κατά την 22η συνεδρίασή του (17-5-2018) αποφάσισε ομόφωνα την μίσθωση του ακάλυπτου χώρου του ακινήτου ΝΙΕΝ στο Δήμο Πεντέλης και μας απέστειλε τη σχετική έγκριση( σχετ ια) για να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες προκειμένου ο χώρος να προετοιμαστεί από τα συνεργεία μας για την αντιπυρική προστασία του καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από 1-5-2018.

Παράλληλα δε οι υπηρεσίες του Δήμου Πεντέλης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες του ΕΦΚΑ έχουν ξεκινήσει τις μελέτες προετοιμασίας του χώρου για μίσθωση τμήματος του ακαλύπτου χώρου του ακινήτου για τη χρήση αποκλειστικά ως χώρου λαϊκής αγοράς.

Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, τέσσερις ημέρες μετά την λήψη του α’ σχετικού λάβαμε με υπογραφή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης το ιβ σχετικό και με έκπληξη διαβάσαμε τις απόψεις του από τις οποίες προκύπτει ότι οι Υπηρεσίες του Κράτους δε λειτουργούν και διαβουλεύονται με άλλους φορείς και τους Δήμους χωρίς βασικό γνωστικό υπόβαθρο. Στις παραπάνω απόψεις του συντάξαντος δεν προκύπτει σαφώς από τις διατάξεις που επικαλείται η αρμοδιότητα του για ακύρωση της απόφασης του ΔΣ του ΕΦΚΑ.

Κύριε Πρωθυπουργέ, έκαναν λάθος:

Ο πρώην Πρόεδρος και νυν Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΦΚΑ;

Οι νομικές και τεχνικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ; και αν αυτά έγιναν γιατί πρέπει να μη γίνει μία παραχώρηση που ωφελείται ο πολίτης και το περιβάλλον ενισχύοντας ταυτόχρονα στην πυροπροστασία – πυρασφάλεια του χώρου; Δεν εξυπηρετείται δημόσιος και κοινωφελής σκοπός με την προστασία από το Δήμο Πεντέλης του περιβάλλοντος και της περιουσίας των δημοτών του όπως άλλωστε επιτάσσει η παράγραφος στ’ του άρθρου 50 του Νόμου 4430/2016;

Πιθανόν ο κος Νεφελούδης Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου που υπογράφει το σχετικό κάτοικος και δημότης ο ίδιος του Δήμου Πεντέλης σε επαφή με τον υπόψη χώρο κάτι περισσότερο να γνωρίζει.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση σας για την επικύρωση των διαδικασιών που έχουν ήδη γίνει μεταξύ του Δήμου Πεντέλης και του ΕΦΚΑ με την έγκριση της μίσθωσης του χώρου από το Δήμο όπως η με αρ. 409 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 17 Μαΐου 2018 του ΕΦΚΑ προβλέπει και την ακύρωση του ιβ σχετικού.

Η απόφασή σας αυτή ανταποκρίνεται στο λαϊκό αίτημα του συνόλου των δημοτών του Δήμου Πεντέλης, στηρίζει περιβαλλοντικά την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, εξασφαλίζει την ασφάλεια και την πυροπροστασία του χώρου και λειτουργεί προς το συμφέρον των πολιτών που υπηρετούμε.

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *