ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου με την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, από την 1η Μαΐου 2017, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη και στην αποτροπή δυσάρεστων συμβάντων, ενώ είναι επίσης έτοιμη να επέμβει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σε πρόσφατη σύσκεψη του Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, έθεσε σε αυξημένη επαγρύπνηση τα στελέχη και τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρχει στενή συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των συναρμόδιων φορέων για την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι η ασφάλεια των πολιτών, η διαφύλαξη της περιουσίας τους και η προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της διαρκούς ετοιμότητας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης πραγματοποίησε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου, στο χώρο που βρίσκονται τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Αμαρουσίου.
Ο κ. Γαρδέλης συνομίλησε με το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας και έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές  για την αποτελεσματικότερη φύλαξη του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης.

Όπως επεσήμανε, «η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Όλο το έμψυχο δυναμικό, με τα πυροσβεστικά μέσα που διαθέτει, είναι έτοιμο να επέμβει άμεσα και αποτελεσματικά εάν χρειασθεί, ενώ ξεκίνησαν και είναι συνεχείς οι περιπολίες στα ευαίσθητα σημεία της πόλης, όπως στο Κτήμα Συγγρού, στο Κτήμα Μιμικόπουλου στις παραρεμάτιες περιοχές, σε εκτός σχεδίου περιοχές, κ.α. για την πρόληψη και την αποτροπή δυσάρεστων συμβάντων.»

Ο καθαρισμός και η αποψίλωση των κοινόχρηστων χώρων προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την αποψίλωση των ιδιωτικών οικοπέδων. Σύντομα επίσης, οι εθελοντές θα λάβουν την πιστοποίηση στη δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *