ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑ, ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9

Τη διοργάνωση σεμιναρίων για την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια που θα αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες στην πόλη του Αμαρουσίου, συζήτησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης με τον προασπιστή της ορθής οδικής συμπεριφοράς κ. Αναστάσιο Μαρκουίζο, γνωστό ως Ιαβέρη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Έργων και Μελετών κ. Βασίλης Κόκκαλης, εκπρόσωποι του Γραφείου Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς, της Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Ιαβέρης επεσήμανε ότι «η οδική συμπεριφορά και ασφάλεια στην «αυτοκινούμενη ζωή» αφορά όχι μόνο τους οδηγούς, αλλά  την ύπαρξη όλων, που οδηγούν, συνοδηγούν, επιβαίνουν σε τροχοφόρα, περπατούν ή τρέχουν.
Επιβάλλεται επομένως –τόνισε – η εκπαίδευση της συνείδησης όλων, ώστε να συνειδητοποιήσουν πως τα πιο πολύτιμα αγαθά η ζωή και η ακεραιότητα  κινδυνεύουν να χαθούν χωρίς λόγο και προειδοποίηση σε κάποια δέκατα του δευτερολέπτου. Αυτός είναι ο στόχος της προσπάθειά μας, μέσα από τη διεξαγωγή των ειδικών σεμιναρίων που θα διεξαχθούν τόσο στους μαθητές όσο και στους ενήλικες πολίτες».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι η πρόληψη  για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση της συνείδησης πρέπει να ξεκινά από τη νεαρή ηλικία και για κάθε κατηγορία πολιτών είτε είναι οδηγοί, είτε πεζοί. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε και να κατανοήσουμε όλοι το μέγεθος του κινδύνου από την παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και η επιμόρφωση μέσα από τη διεξαγωγή των σεμιναρίων μπορεί να βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση.

Η υλοποίηση των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *