ΡΑΝΙΑ ΝΤΑΛΛΗ: “Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΞΕΡΩΝ ΚΛΑΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ”

Η Κοινοτική Σύμβουλος Κηφισιάς, υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία, τη συντήρηση και την ευταξία του Κοιμητηρίου της Κηφισιάς, Ράνια Ντάλλη μιλά για την κατάσταση που επικρατεί στο Κοιμητήριο και το Δήμο, σχετικά με την ερώτηση που έκανε στη Βουλή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) η βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου:

Η Κοινοτική Σύμβουλος Κηφισιάς, υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία, τη συντήρηση και την ευταξία του Κοιμητηρίου της Κηφισιάς, Ράνια Ντάλλη μιλά για την κατάσταση που επικρατεί στο Κοιμητήριο και το Δήμο, σχετικά με την ερώτηση που έκανε στη Βουλή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) η βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου:   

“Με την ιδιότητα της Κοινοτικής Συμβούλου Κηφισιάς, υπεύθυνης για την εύρυθμη λειτουργία, τη συντήρηση και την ευταξία του Κοιμητηρίου της Κηφισιάς, έχω την τιμή να πληροφορήσω κάθε ενδιαφερόμενο για τα εξής:
1. Ο χώρος του Κοιμητηρίου Κηφισιάς επλήγη- και αυτός- από τη λαίλαπα της “Μήδειας”, κυρίως από πτώσεις δέντρων και κλαδιών σε διαδρόμους και τάφους.
2. Ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στις εκκλήσεις μου για άμεση κινητοποίηση υλικών μέσων και προσωπικού. Έτσι, το Κοιμητήριο επανήλθε άμεσα σε κατάσταση απόλυτης ασφάλειας και καθαριότητας, χωρίς να διακόψει ούτε μία μέρα τη λειτουργία του.
3. Έχω δρομολογήσει, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο και τη Νομική Υπηρεσία, τις διαδικασίες για την εξωδικαστική αποζημίωση των συνδημοτών μας που υπέστησαν ζημίες από πτώσεις κλαδιών και δέντρων στα μνημεία τους, εξαιτίας της κακοκαιρίας.
4. Πράγματι, σε παρακείμενο του Κοιμητηρίου οικόπεδο, ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, έχουν τοποθετηθεί (ίσως και να συνεχίζουν να τοποθετούνται) κομμένοι κορμοί δέντρων και ξερά κλαδιά, που συγκεντρώνονται εκεί από άλλες περιοχές του Δήμου μας, ώστε να γίνεται επεξεργασία αυτών από ειδικό μηχάνημα της Περιφέρειας. Η σχετική πρωτοβουλία έχει αναληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και όχι από την Κοινότητα της Κηφισιάς ή εμένα, ως Υπεύθυνη Κοιμητηρίου. Επομένως, δεν μας βαρύνει καμία ευθύνη ως προς τη συγκεκριμένη κατάσταση, που επισημαίνει η βουλευτής, σε χώρο παρακείμενο του Κοιμητηρίου Κηφισιάς, επί του οποίου δεν έχουμε καμία απολύτως δικαιοδοσία.
5. Όπως έχω κατ’ επανάληψη τονίσει, δυστυχώς, η Κοινότητα Κηφισιάς δε διαθέτει και, συνεπώς, δεν μπορεί να κινητοποιήσει κανέναν υλικό πόρο για την επίλυση του συγκεκριμένου ή άλλου παρόμοιου προβλήματος.
6. Βρισκόμαστε ήδη στον Μάιο του 2021 και ενώ θα έπρεπε από τον Σεπτέμβριο του 2019 οι Κοινότητες να έχουν στη διάθεση τους τις πάγιες προκαταβολές, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία, κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει συμβεί, χωρίς καμία δική μας ευθύνη. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, τα Συμβούλια Κοινοτήτων του Δήμου μας έχουν στερηθεί μέρος των αρμοδιοτήτων τους, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης.
7. Παράδειγμα αξιοποίησης της παγίας προκαταβολής θα ήταν η χρήση της κατά την επέλαση των καταστροφικών φαινομένων και των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία “ΜΗΔΕΙΑ”.
8. Ο Δήμος μας βρίσκεται σήμερα σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, ενόψει τις αντιπυρικής περιόδου και όμως ακόμη και σήμερα, ακόμη και με αυτή τη κατάσταση, οι πάγιες προκαταβολές, δεν είναι στη διάθεση των Κοινοτικών Συμβουλίων.
9. Εν όψει των ανωτέρω, είναι σαφές ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, αλλά και εγώ ως Υπεύθυνη του Κοιμητηρίου Κηφισιάς, δε φέρουμε καμία ευθύνη για την απαράδεκτη πράγματι κατάσταση που επικρατεί ακόμη στο Δήμο μας, λόγω των όγκων ξερών κλαδιών που κείτονται σε διάφορα σημεία της πόλης και στο παρακείμενο του Κοιμητηρίου οικόπεδο.
10. Ενώνουμε κι εμείς τις φωνές μας με τους συνδημότες μας προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα, το οποίο ορθώς επισημαίνει η βουλευτής Βορείου Τομέα κυρία Αλεξοπούλου με ερώτηση στη Βουλή”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *