ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΧΩΡΟΥ

Πρόστιμα επιβλήθηκαν στα καταστήματα που έκαναν παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία της Νέας Πεντέλης, πέραν από αυτό που κατ’ εξαίρεση τους είχε επιπλέον παραχωρηθεί λόγω Covid-19.

Πρόστιμα επιβλήθηκαν στα καταστήματα που έκαναν παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία της Νέας Πεντέλης, πέραν από αυτό που κατ’ εξαίρεση τους είχε επιπλέον παραχωρηθεί λόγω Covid-19.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης:

“Προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις εστίασης που επλήγησαν από την πανδημία ο Δήμος Πεντέλης, κάνοντας χρήση της σχετικής διάταξης του νόμου,  έλαβε απόφαση να παραχωρήσει περισσότερο χώρο για τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα εστίασης για να καταστεί δυνατή η εφαρμογή, από μέρους τους, των κανονισμών της τήρησης αποστάσεων μεταξύ των θαμώνων, αλλά κυρίως για να έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν μέρος της ζημιάς που υπέστησαν από τα μέτρα εγκλεισμού.

Την επιτήρηση της ως άνω απόφασης ανέλαβε ειδική Επιτροπή του Δήμου. Πριν λίγες ημέρες, μετά από αυτοψίες που διενήργησε η Επιτροπή, επιβλήθηκαν πρόστιμα στα καταστήματα που έκαναν παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία της Νέας Πεντέλης, πέραν από αυτό που κατ’ εξαίρεση τους είχε επιπλέον παραχωρηθεί λόγω Covid-19.

Τα πρόστιμα αυτά βρίσκονται στη διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων που υπέβαλαν οι καταστηματάρχες.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά κάλεσε στο Δημαρχείο σε συνάντηση τους καταστηματάρχες στους οποίους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα προκειμένου να ζητήσει τη συμμόρφωση προς τις ισχύουσες αποφάσεις για το χώρο των τραπεζοκαθισμάτων.

Η Δήμητρα Κεχαγιά στην τοποθέτησή της ξεκαθάρισε ότι πιθανόν για πρώτη φορά να μην ισχύσουν τα πρόστιμα, αλλά ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω ανοχή από την δημοτική αρχή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές στο μέλλον, καθώς σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να διαφυλάξει απόλυτη τάξη στους κοινόχρηστους χώρους και τις πλατείες της πόλης, προς όφελος όλων των πολιτών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *