ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ “ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ” ΣΤΗ NOTOS GALLERIES ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΚΗΦΙΣΙΑ

Παρέμβαση πραγματοποίηση η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» στα κεντρικά γραφεία της Notos Galleries, "για την υπογραφή νέων συμβάσεων των υπαλλήλων, που τους υποχρεώνει να δίνουν αίμα και σάλιο, προκειμένου η εταιρεία να εξασφαλίσει την ικανότητά τους να ανταπεξέλθουν στη δουλειά", όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.

Παρέμβαση πραγματοποίηση η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» στα κεντρικά γραφεία της Notos Galleries, “για την υπογραφή νέων συμβάσεων των υπαλλήλων, που τους υποχρεώνει να δίνουν αίμα και σάλιο, προκειμένου η εταιρεία να εξασφαλίσει την ικανότητά τους να ανταπεξέλθουν στη δουλειά”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα», δέκα περίπου στον αριθμό, πραγματοποίησαν την παρέμβαση στις 16:00 το μεσημέρι στο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Καλυφτάκη 5.

Εκεί με ήπιους τόνους συνομίλησαν με τον υπεύθυνο προσωπικού της εταιρείας και εκπρόσωπο εταιρείας φύλαξης και έφυγαν από το κτίριο χωρίς να προκληθεί οποιαδήποτε φθορά.

Στη συνέχεια ανάρτησαν κείμενο στην σελίδα τους που αναφέρει:

Η ανακοίνωση της συλλογικότητας:

”Πριν την πανδημία αλλά και κατά τη διάρκειά της, τα μέτρα που έπαιρναν οι επιχειρήσεις με την ευλογία του κράτους ήταν ποικίλα και συνήθως εντός ενός συγκεκριμένου πλαισίου. Καταπατούσαν δηλαδή, κυρίως εργατικά δικαιώματα, εντατικοποιούσαν την εργασία με ελαστικά ωράρια, καταργημένες αργίες, παράβλεπαν επιδόματα και προσαυξήσεις μισθών, και πιο σπάνια παραβίαζαν την προσωπική ζωή των υπαλλήλων, όπως οι τηλεφωνικές εταιρείες που εν μέσω πανδημίας απαιτούσαν όλοι οι υπάλληλοι να βάλουν κάμερες στα σπίτια τους ή προσπαθούσαν να επιτηρήσουν τη συμπεριφορά των υπαλλήλων διατάζοντάς τους να χαμογελάνε, άσχετα με όποια προβλήματα μπορεί να έχουν. Τα μεγαλοαφεντικά ωστόσο, δεν παύουν να μας εκπλήσσουν με τις «καινοτόμες» ιδέες τους που αποσκοπούν στον πλήρη έλεγχο και την απαξίωση των εργαζομένων.

Έτσι λοιπόν, η Notos Galleries, εταιρεία καλλυντικών του Ομίλου Παπαέλληνα, εφαρμόζοντας πολιτικές επιτήρησης εμπνευσμένες απο την κινεζική δυστοπία που φημίζεται για τα συστήματα μαζικής επιτήρησης του πληθυσμού της, απαιτεί απο τους εργαζομένους της να υπογράψουν μία νέα συλλογική σύμβαση που τους υποχρεώνει να δίνουν αίμα και σάλιο, προκειμένου η εταιρεία να εξασφαλίσει την ικανότητά τους να ανταπεξέλθουν στη δουλειά. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα μπορεί να ελέγχει τους εργαζόμενους ανά πάσα στιγμή, καθ᾽ όλη τη διάρκεια της σύμβασής τους, για επίπεδα αλκοόλ, ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών, καθώς και να τους υποβάλλει σε ψυχολογικά τεστ. Αν κάποιος/α εργαζόμενος/η έχει κάποια ψυχική ασθένεια που χρήζει φαρμακευτικής αγωγής, η οποία και χορηγείται απο ειδικούς για να είναι το άτομο λειτουργικό και όχι το αντίθετο, θα κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του/της. Αυτό, αφού η ίδια η σύμβαση προβλέπει περαιτέρω «την απροειδοποίητη και αζήμια καταγγελία της σύμβασης εργασίας» απο την πλευρά της εταιρείας. Για να το κάνουμε πιο λιανά: εφόσον θέλεις να εργαστείς στη Notos Galleries ή εργάζεσαι ήδη εκεί και δε θες να χάσεις τη δουλειά σου, η ίδια η εταιρεία απαιτεί να έχει το δικαίωμα να ελέγχει το ιατρικό σου απόρρητο, που υπάγεται στα προσωπικά σου δεδομένα, και αν τυχόν τα λαγωνικά-μεγαλοστελέχη καταλάβουν ότι κάτι πάει λάθος με την πάρτη σου, μπορούν να σε διώξουν ανά πάσα στιγμή.

Πλέον λοιπόν, οι τακτικές που η Notos Galleries εισάγει και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται και από άλλες επιχειρήσεις, ξεφεύγουν απο τα αντεργατικά μέτρα και ξεκινάει ένας νέος κύκλος που τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά μας, όπως η προστασία προσωπικών δεδομένων, απειλούνται. Προφανώς και δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι τα τσιράκια του καπιταλισμού ενδιαφέρθηκαν, ενδιαφέρονται ή θα ενδιαφερθούν ποτέ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού οι περιπτώσεις που τα καταπατούν ολοένα και αυξάνονται, ωστόσο δε μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε τι μέλλει γενέσθαι και μέχρι που μπορεί να φτάσει η ασυδοσία τους.

Όσο όμως η κάθε εταιρεία και ο κάθε όμιλος θα μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμα για την κιμαδομηχανή τους, όσο θα καταπατούν τα δικαιώματά μας, θα παραβιάζουν ό,τι είναι δικαιωματικά δικό μας και με αγώνες έχει κατακτηθεί, θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Δε θα υπομείνουμε τρομοκρατικές συμβάσεις, ούτε το βούρδουλα της κάθε εργοδοτικής εξουσίας. Οι αυθαιρεσίες σε βάρος της ζωής και της αξιοπρέπειας των εργατών έχουν και θα έχουν συνέπειες. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *