ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 η συνάντηση υποδοχής των νέων εργαζόμενων ΙΔΟΧ διάρκειας 8 μηνών για τα απορριμματοφόρα στο Δήμο Πεντέλης.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης αφού καλωσόρισε τους νέους εργαζόμενους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη για να ανταπεξέλθουν στο έργο τους, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της  ασφάλειάς τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και τόνισε τα εξής:

  1. Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται συχνά ατυχήματα πολλά εξ αυτών θανατηφόρα στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, τα οποία κατά βάση οφείλονται στην αμέλεια, στην έλλειψη γνώσης στη μη πρόβλεψη και πρόληψη.
  2. Ειδικότερα παρατηρούνται ατυχήματα που οφείλονται σε:

α. Μη τήρηση της σωστής ένδυσης από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα τις ώρες εργασίας.

β. Αστοχία ή κακή λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού των υπηρεσιών καθαριότητας.

γ. Απροσεξία ή στην έλλειψη συνεργασίας μεταξύ του οδηγού του απορριμματοφόρου και των επιβαινόντων στο σκαλοπάτι εργατών καθαριότητας.

δ. Εργασία των εργατών καθαριότητας χωρίς να φοριούνται τα φωσφορίζοντα γιλέκα, οι μάσκες και τα γάντια προστασίας.

ε. Λειτουργία των μύλων των απορριμματοφόρων, ταυτόχρονα με τη φόρτωση επικίνδυνων θρυμματιζόμενων υλικών (υαλοπινάκων και εύθραυστων υλικών).

στ. Ελλιπή απόσμωση απορριμματοφόρων και κάδων απορριμμάτων.

  1. Η έλλειψη και του παραμικρού κενού ασφαλείας για δημιουργία εργασιακού ατυχήματος, θα πρέπει να αποτελεί κυρίαρχο στόχο και βασική επιδίωξη και είναι το πρώτο ζητούμενο. Για να το επιτύχουμε θα πρέπει να τηρούμε πιστά τις βασικές αρχές της διοίκησης που είναι Γνώση-Πρόβλεψη-Πρόληψη-Έλεγχος, με κύριο και απαραβίαστο στόχο το μηδενικό ατύχημα στην εργασία. Η ανθρώπινη ζωή είναι αναντικατάστατη και είναι αδιανόητο κάθε μήνα να θρηνούμε νεκρούς εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *