“ΜΠΛΟΚΟ” ΣΕ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Σε «μπλοκάρισμα» του προϋπολογισμού για το 2018 οδήγησε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου καθώς καταψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2018 και κατά συνέπεια δεν έγινε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

“Αυτό πρακτικά σημαίνει”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου, “ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το προγραμματισμένο για την επόμενη χρονιά έργο της διοίκησης αφού κανένα έργο και καμία προμήθεια δεν θα μπορεί να εκτελεστεί από τον Δήμο.

Ειδικότερα, μένει στον αέρα χρηματοδότηση ύψους 11.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια για έργα (τα μισά εκ των οποίων είναι αντιπλημμυρικά) ήδη δημοπρατημένα.

Επίσης διακυβεύονται έργα όπως οι πλατείες στο Πάτημα, το ακίνητο Σαχάλα, η απαλλοτρίωση Δουζένη, ασφαλτοστρώσεις και άλλα έργα οδοποιίας, παρεμβάσεις σε σχολεία μεταξύ των οποίων εργασίες για την προσβασιμότητα των αναπήρων.

Ακόμη μπλοκάρεται η διεξαγωγή όλων των μελετών σχετικά με το νέο δημαρχείο, την αξιοποίηση του οικοπέδου στο Νομισματοκοπείο, του οικοπέδου για το νέο αμαξοστάσιο της Καθαριότητας, του ακινήτου Ζερβού καθώς επίσης για τα έργα στη Ρεματιά, τα πεζοδρόμια της πόλης και άλλα.

Παγώνουν επίσης οι χρηματοδοτήσεις στα σχολεία κατά 1.200.000 ευρώ και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο κατά 240.000 ευρώ και τα έργα ανάπλασης της οδού Αγίας Παρασκευής και της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Επιπλέον, χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό η διοίκηση δεν μπορεί να προχωρήσει στη μείωση των δημοτικών τελών σε κατοικίες και επιχειρήσεις, όπως εισηγήθηκε, ενώ δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί η απόφαση για αύξηση κατά 80% των επιδομάτων ένδειας από 60.000 έως 100.000 ευρώ στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Πριν από όλα, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν οι 127 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Καθαριότητα που είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι προβλεπόμενες από το τεχνικό πρόγραμμα εργασίες είχαν ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία, στις επιμέρους σχετικές συζητήσεις.

Αρνητική ψήφο για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 έδωσαν οι : Κουράσης Γεώργιος Αγγελής Κωνσταντίνος, Νιώτη Ελένη, Κόσσυβας Μιχαήλ, Λαμπρόπουλος Παναγιώτης, Ανδρεόπουλος Στάθης, Καζάνη Αικατερίνη, Πράσσος Νικόλαος, Καρατζά Λούλα, Αναστασιάδης Πέτρος, Παναγιώτης Τζούρας και Θωμάς Γεώργιος, ενώ λευκό( το οποίο στην πράξη σημαίνει καταψήφιση) ψήφισαν οι: Νταβίας Άγγελος, Μάζη Χρυσούλα, Κασίμης Χρήστος, Λιερός Γεώργιος, Κιούσσης Αθανάσιος, Αλεξίου Θεόδωρος, Ευσταθίου Τάσος, και Φασίτσα Πόπη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *