ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ ΠΕΖΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Συνελήφθησαν ύστερα από αναζητήσεις, στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο  άτομα ηλικίας 18 και 33 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού, δύο άτομα στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες τον τελευταίο μήνα ενώθηκαν σε ομάδα και με διακριτούς ρόλους διέπραταν ληστείες πέριξ μεγάλων εμπορικών κέντρων και εντός πάρκων πλησίον σταθμών Μέσων Μεταφοράς σταθερής τροχιάς, αφαιρώντας χρήματα, κινητά και αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος είχε αρχηγικό ρόλο και με την πρόφαση αναζήτησης τσιγάρου ή αναπτήρα, προσέγγιζε τα θύματα ενώ στη συνέχεια, με την απειλή μαχαιριού τους λήστευε.

Ο έτερος συλληφθείς εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, ενώ όταν τα θύματα αντιστέκονταν, επενέβαινε προκειμένου να τους ασκήσει βία.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ ακόμη βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα μαχαίρι.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις ληστειών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι ο 18χρονος έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για τα ίδια αδικήματα, ενώ τυγχάνει διαφυγών από ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *