ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ- ΣΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φωτιά ξέσπασε στη Νέα Μάκρη, το βράδυ της Δευτέρας, σε υπαίθριο χώρο με χαμηλή βλάστηση, σε ακαθάριστους οικοπεδικούς χώρους, στην περιοχή Ανατολή.

Φωτιά ξέσπασε στη Νέα Μάκρη, το βράδυ της Δευτέρας, σε υπαίθριο χώρο με χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ανατολή.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ, σε μικρή απόσταση από τα σπίτια. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο εστίες, μία στον Άγιο Εφραίμ και άλλη μία στο τέρμα της οδού Δήμητρος, αλλά εστίες υπάρχουν, σύμφωνα με μαρτυρίες, και στις οδούς Τερψιχόρης και Ονείρου, στην περιοχή Λιβίσι.

Μάλιστα, δόθηκε εντολή εκκένωσης των σπιτιών στις οδούς Δήμητρος, Ονείρου, Ανατολής και Ερμού, με την πυρκαγιά συνεχώς να επεκτείνεται. Να σημειώσουμε επίσης πως ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και αυτήν την ώρα επιχειρούν 112 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ και πολλοί εθελοντές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

“Μεγάλη φωτιά αυτήν την ώρα στο Λιβίσι και στον Άγιο Εφραίμ. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους.”

UPDATE

00:02

Άνοιξε το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη βάση).

Οι κάτοικοι που εκκένωσαν τις κατοικίες τους λόγω της πυρκαγιάς μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί για απόψε. Επίσης στο Κ.Υ. Νέας Μάκρης όλοι οι γιατροί είναι σε επιφυλακή για να παράσχουν βοήθεια σε όποιον πολίτη τη χρειαστεί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *