ΜΑΡΟΥΣΙ: Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ!

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. (Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος) με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Γυναικών πραγματοποίησε στον Δήμο Αμαρουσίου και υπό την αιγίδα του, μια ιδιαίτερη εκδήλωση προς τιμή των γυναικών που συμμετέχουν σε όλα τα στάδια των δράσεων της Πολιτικής Προστασίας”, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου.

Να επισημάνουμε εδώ ότι το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο λάβαμε, αναφέρεται εξ ολοκλήρου στον Δήμαρχο, Γιώργο Πατούλη, και στη βράβευσή του (ναι και εδώ βραβεύτηκε), μη έχοντας άλλη αναφορά στις τιμώμενες γυναίκες, πέραν του ανωτέρω κειμένου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου λοιπόν:

“Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αντώνης Κούκουζας ευχαρίστησε εγκαρδίως για την ανεκτίμητη, όπως χαρακτηριστικά είπε, προσφορά και αμέριστη στήριξη στο δύσκολο έργο τους, τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη επισημαίνοντας ότι, απ΄ όποια θέσης ευθύνης έχει περάσει, η συμβολή του στον εθελοντισμό είναι ανεκτίμητη.

Για όλους αυτούς τους λόγους ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης η Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. απένειμε στον κ. Πατούλη τιμητική πλακέτα για την προσφορά του.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε τον κ. Κούκουζα για την εξαιρετική συνεργασία και τόνισε ότι,

«Ο εθελοντισμός ως ιδέα, έχει ηθική αξία και οφείλουμε όχι μόνο να τον ενστερνιστούμε εμείς οι ίδιοι, αλλά να τον καλλιεργήσουμε και να τον διαδώσουμε, κυρίως στους νέους συμπολίτες μας.

Η ανιδιοτελής και συνάμα οικειοθελής προσφορά, η εθελοντική εργασία ακολουθεί μία κυκλική διαδρομή με αφετηρία τον εθελοντή και τελικό αποδέκτη τον ίδιο, ως μέλος του συνόλου.

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, με τις ιδιαίτερα σκληρές οικονομικές και κοινωνικές καταστάσεις που όλοι ζούμε, ιδιαίτερα όμως πολλές ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η προσπάθεια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, αποτελεί ίσως τον μοναδικό συνδετικό κρίκο της διατήρησης της κοινωνικής μας συνοχής».

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη δόθηκαν τιμητικοί έπαινοι στις Ομάδες Εθελοντικής Προστασίας των Δήμων Αμαρουσίου, Μελισσίων – Πεντέλης, Βριλησσίων και Αγίου Στεφάνου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Βλάσσης Σιώμος ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία της κ. Μάνιας Μπικώφ, η Ελληνίδα αθλήτρια και ναυαγοσώστρια που ξεχώρισε παγκοσμίως για τις πολύμηνες διασώσεις προσφύγων στην ανατολική Μεσόγειο.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και του Γραφείου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *