Κοπή της πίτας του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεντέλης

"Στη συμβολική εκδήλωση κοπής πίτας του 2023 του Συλλόγου μας, που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Πεντέλης, εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου ο Πρόεδρος κ. Νέστωρ Ζύγρας, καλωσόρισε τα μέλη, τους φίλους και τους θεσμικούς παράγοντες που προσήλθαν με την παρακάτω συνοπτική τοποθέτηση:

“Στη συμβολική εκδήλωση κοπής πίτας του 2023 του Συλλόγου μας, που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Πεντέλης, εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου ο Πρόεδρος κ. Νέστωρ Ζύγρας, καλωσόρισε τα μέλη, τους φίλους και τους θεσμικούς παράγοντες που προσήλθαν με την παρακάτω συνοπτική τοποθέτηση:

“Σας καλωσορίζουμε στην συμβολική εκδήλωσή μας και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας.

Στον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Πεντέλης έχουμε ένα μεγάλο όνειρο.

Την αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας στο Πεντελικό και τις προεκτάσεις του μέσα στον οικιστικό ιστό, τα ρέματα.

Ονειρευόμαστε την ομαλοποίηση του τοπίου με το κλείσιμο των πληγών που άνοιξε η αλόγιστη εξόρυξη και το σκόρπισμα των παραπροϊόντων της στις πλαγιές του.

Ονειρευόμαστε τη μέρα που η Πεντέλη θα πάψει να φορτίζει αρνητικά το Αττικό τοπίο.

Ονειρευόμαστε τη μέρα που θα επιλέξουν το βουνό για τόπο κατοικίας τους, οι φίλοι μας τα ζώα.

Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολη η επίτευξη του στόχου και ότι θα χρειαστεί πολύχρονη και επίμονη προσπάθεια. Έχουμε όμως λόγους να αισιοδοξούμε.

Και εξηγούμαστε:

Κάποτε η απαγόρευση της λατόμευσης φάνταζε αδύνατη.

Όμως η γενικευμένη κατακραυγή για το ανοσιούργημα που συντελούνταν, όπλισε την πολιτεία με το ανάλογο θάρρος για την λήψη της γενναίας απόφασης.

Η διατήρηση του οικοσυστήματος των ρεμάτων και η ποιότητα των υδάτων τους συνιστούν αλάνθαστο δείκτη πολιτιστικού επιπέδου.

Δυστυχώς στον Δήμο μας, μεγάλα τμήματα των ρεμάτων, όπως το Βαθύρεμα και ο κλάδος του Αγ. Σίλα στα Μελίσσια, επιχώθηκαν και εξαφανίστηκαν, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλεια των παρόχθιων, σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής.

Τα δε εναπομείναντα τμήματα, μαζί και του κυρίου κλάδου της ρεματιάς, συνεχίζουν να αποτελούν την πίσω αυλή μας, όπως τον μεσαίωνα.

Καταπατήσεις της όχθης, παρόχθιες κατοικίες χωρίς αποχέτευση, σκουπίδια και αδιάνοιχτοι παραρεμάτιοι πεζόδρομοι, δεν τιμούν τις κατά καιρούς δημοτικές αρχές.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου μια επιγραμματική αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας βασικών αστικών πεζοπορικών διαδρομών, όχι αποσπασματικές πεζοδρομήσεις, που από την μια θα μειώνουν την χρήση των αυτοκινήτων και από την άλλη θα προσφέρουν την δυνατότητα άσκησης και κοινωνικής συναναστροφής.

Αυτούς τους στόχους θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε και τη νέα χρονιά, επιδιώκοντας την υιοθέτησή τους από όλο και περισσότερους συμπολίτες μας, από τις δημοτικές παρατάξεις και, γιατί όχι, από την νέα Δημοτική Αρχή που θα αναδειχθεί από τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Με αυτές τις σκέψεις σας εύχομαι Καλή Χρονιά, Υγεία και Προκοπή.»

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με σύντομο χαιρετισμό και ευχές για αποδοτική χρονιά από τη Δήμαρχο, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και των περιβαλλοντικών συλλόγων, ενώ στους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν σνακς και αναψυκτικά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Πεντέλης κα Δ.Κεχαγιά, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Ά.Μπούσουλα, αντιπροσωπείες των δημοτικών παρατάξεων με τους επικεφαλής αυτών κ.Δ.Παπακωνσταντίνου για την “Δημοτική Συμμαχία” και κ.Κ.Βαρλαμίτη για την “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο”, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Ά.Αργύρη, κ.Ν.Τόλιος και κ.Γ. Μουαμελετζής καθώς και Τοπικοί Σύμβουλοι από τις Τοπικές Κοινότητες Μελισσίων, Νέας Πεντέλης και Πεντέλης οι κ.κ.Γ.Αποστολίδης, Ν.Οικονομίδης και Η.Αλεξόπουλος αντίστοιχα.

Παραβρέθηκαν ακόμη ο επικεφαλής του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης κ.Χ.Νικολέτος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου κα Μ.Σμαραγδή, η Πρόεδρος του Σωματείου Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων “ΡΟΗ” κα Χ.Φίλιππα, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αντισφαίρισης Μελισσίων ΣΦΑΜ Φοίβος, κ.Κ.Καμπούρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Νέας Πεντέλης κ.Γ.Σπυρόπουλος, τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΠ κα Δήμητρα Ζύγρα και κ.Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος  και πολλοί άλλοι φίλοι και μέλη του Συλλόγου”.

  • Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *