ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η Δ.Ο.Υ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ Δ.Ο.Υ. ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Στην άμεση ενοποίηση μικρών και υποστελεχωμένων εφοριών περιορισμένης αρμοδιότητας (ΔΟΥ που δεν έχουν φορολογικό έλεγχο) της Αττικής με εφορίες πλήρους αρμοδιότητας της ευρύτερης περιοχής τους, προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ).

Από την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, οι φορολογούμενοι που υπάγονται στη Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου θα εξυπηρετούνται πλέον στη Δ.Ο.Υ. Χολαργού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Χαλανδρίου.

Τελευταία μέρα λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου ορίζεται η 1η Ιουλίου. Την Πέμπτη 2 Ιουλίου και την Παρασκευή 3 Ιουλίου η υπηρεσία δεν θα εξυπηρετεί το κοινό. Αντιστοίχως τη Δευτέρα 6 Ιουλίου θα παραμείνει κλειστή για το κοινό και η Δ.Ο.Υ. Χολαργού.

Όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως οι προθεσμίες εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν κατά τις παραπάνω ημερομηνίες παρατείνονται με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

Στην άμεση ενοποίηση μικρών και υποστελεχωμένων εφοριών περιορισμένης αρμοδιότητας (ΔΟΥ που δεν έχουν φορολογικό έλεγχο) της Αττικής με εφορίες πλήρους αρμοδιότητας της ευρύτερης περιοχής τους, προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ).

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε το «πράσινο φως» προκειμένου να προχωρήσει η παρέμβαση αυτή, η οποία αποτελεί ακόμη ένα βήμα για την παροχή περισσότερων και καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες με ταυτόχρονη μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και του χρόνου που απαιτείται για τις συναλλαγές με την Εφορία.

Είχε προηγηθεί η έκδοση της απόφασης για την υποχρέωση των εφοριών να διεκπεραιώνουν τις δηλώσεις φορολογίας κεφαλαίου (μεταβιβάσεις ακινήτων, κληρονομιές και δωρεές) μέσα σε τρεις ημέρες από την παραλαβή τους, χωρίς φυσική παρουσία των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει ότι:

  • Η ΔΟΥ Γαλατσίου καταργείται και συγχωνεύεται με την ΙΓ Αθηνών,
  • Η ΔΟΥ Χαλανδρίου καταργείται και συγχωνεύεται με τη ΔΟΥ Χολαργού,
  • Η ΔΟΥ Νέας Σμύρνης καταργείται και συγχωνεύεται με τη ΔΟΥ Καλλιθέας,
  • Η ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου καταργείται και συγχωνεύεται με τη ΔΟΥ Ηλιούπολης,
  • Η ΔΟΥ Αχαρνών καταργείται και συγχωνεύεται με τη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων,
  • Η ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου καταργείται και συγχωνεύεται με τη ΔΟΥ Γλυφάδας.

Για τις πρώτες έξι εφορίες, που σχεδιάζεται να ενοποιηθούν με πλησιέστερες μεγάλες εφορίες τους, το ετήσιο κόστος των ενοικίων αγγίζει τα 900.000 ευρώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *