Η Κοινωνία Παρούσα δίνει το “παρών” στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Κηφισιάς με υποψήφια δήμαρχο την Αγγελική Παπάζογλου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη»: «Η Κοινωνία Παρούσα με δημοκρατικές διαδικασίες δίνει το «παρών» στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές»
Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη»:
«Η Κοινωνία Παρούσα με δημοκρατικές διαδικασίες δίνει το «παρών» στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές»
📌Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη» που έλαβαν χώρα τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 στον φιλόξενο χώρο της Βίλας Κώστα. Με την παρουσία των 4/5 των ταμειακώς εντάξει μελών της παράταξης και με εγγραφή δεκάδων νέων μελών ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση για να χαράξει το πλαίσιο της εκλογικής τακτικής που θα ακολουθήσει η παράταξη στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
📌Η Αγγελική Παπάζογλου, δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς και επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε στην ομιλία της:
α) στην αναγκαιότητα που οδήγησε στη συγκρότηση της δημοτικής παράταξης.
β) στο τι είναι και τι πρεσβεύει η «Κοινωνία Παρούσα» βασιζόμενη στην αντίληψη ότι παρά τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που έχει ο Δήμος Κηφισιάς ώστε να έχει τα χαρακτηριστικά ενός Δήμου πρότυπο εντούτοις παρουσιάζει μία εικόνα που δεν του αναλογεί σε θέματα ποιότητας ζωής στην πόλη, σύγχρονες υποδομές και έργα, μη ορθολογική χρήση των πόρων, των χρηματοδοτικών εργαλείων, των ψηφιακών εφαρμογών, των υπηρεσιών του Δήμου.
📌Η κ. Παπάζογλου αναφέρθηκε επίσης στο βασικό χαρακτηριστικό που διαπερνά το σύνολο της δημοτικής ζωής που είναι η απουσία ουσιαστικής παρέμβασης των δημοτών στα προβλήματα της πόλης μας. Αναλύοντας τον τρόπο λειτουργίας και τους στόχους της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη», είπε ότι, αποτελεί μία αυτόνομη συλλογικότητα κοινωνικά και πολιτικά δραστήριων πολιτών «από τα κάτω» για την παραγωγή πολιτικής για την πόλη και τις ανάγκες της που συγκροτείται στη βάση της ελεύθερης εθελοντικής συμμετοχής και ισοτιμίας. Οι δημότες προσέρχονται και συγκλίνουν σε αυτή, μέσα από τις ιδιαίτερες διαδρομές τους, στο κοινωνικό, πολιτικό και επιστημονικό πεδίο, ώστε να υπηρετήσουν την υπόθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης με όρους ενεργού συμμετοχής, δημοκρατίας, αλληλεγγύης, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Το όραμα της «Κοινωνίας Παρούσας» είναι να αποτελέσει η Κηφισιά μαζί με την Ν. Ερυθραία και Εκάλη μια πόλη-προορισμό με αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα των δραστηριοτήτων της, με διαμόρφωση μίας σύγχρονης ανθρώπινης και αισθητικά διακριτής ταυτότητας του Δήμου μας με συμπεριληπτικό χαρακτήρα, με εξωστρέφεια, με ανθεκτικότητα απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και δυνατότητα αποτελεσματικής ανταπόκρισης.
📌Οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν με βάση το νέο εκλογικό σύστημα που ευνοεί τις συσπειρώσεις ετερόκλητων δυνάμεων και το δημαρχοκεντρικό μοντέλο ενώ παράλληλα προβλέπεται και η κατάργηση των Τοπικών Συμβουλίων Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, Εκάλης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται να αντιπαρατεθούν δύο αντιλήψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Η συντηρητική αντίληψη που εκφράζεται με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο (που δυστυχώς ορίζεται από τον νόμο) και την ιδιοκτησιακή λογική για τη δημοτική εξουσία, την ανάθεση, τη λήψη αποφάσεων χωρίς την ουσιαστική και αποφασιστική συμμετοχή των πολιτών, λογική που οδηγεί συχνά σε εξυπηρέτηση ημετέρων και ιδιοτελών οικονομικών συμφερόντων, τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, την έλλειψη διαφάνειας στα οικονομικά, τις απευθείας αναθέσεις έργων κ.λ.π. Η προοδευτική αντίληψη που εκφράζεται με ένα συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης, τη δημιουργία προϋποθέσεων για μία συμπεριληπτική τοπική κοινωνία και τη στήριξη σε συλλογικότητες και πολίτες για ουσιαστική συμμετοχή μέσα από μορφώματα ουσιαστικής τοπικής δημοκρατίας (γενικές συνελεύσεις γειτονιάς, συμμετοχικός προϋπολογισμός, διαβούλευση για έργα υποδομής, κ.λ.π.). Η παράταξη μας υπηρετεί αταλάντευτα επί 3,5 χρόνια μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές του και έξω από αυτό στην κοινωνία, την προοδευτική αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τηρώντας την υπόσχεση που δώσαμε στους πολίτες που μας ψήφισαν, αλλά και στους εαυτούς μας, για συνεχή, ενεργητική και παρεμβατική παρουσία στα δημοτικά δρώμενα, υλοποιήσαμε πλήθος παρεμβάσεων και εκδηλώσεων που προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον και στις οποίες συμμετείχαν αρκετοί συμπολίτες μας.
📌Η Γενική Συνέλευση της παράταξης ανανέωσε την Διακήρυξη με τις προγραμματικές αρχές με βάση την οποία η «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη» προσέρχεται στον διάλογο για συνεργασία σε προγραμματική βάση για τη διαμόρφωση ενός προοδευτικού και οικολογικού μπλοκ με άλλες δημοτικές κινήσεις, κινήσεις πολιτών καθώς και με κάθε ενεργό δημοκρατικό πολίτη που συμφωνεί με τις ανωτέρω γενικές προγραμματικές αρχές.
📌Η παράταξη μας, μετά από αποφάσεις που πήρε, έδωσε τη δυνατότητα, τους προηγούμενους μήνες, στην επικεφαλής της για συγκεκριμένες ενέργειες και επαφές προκειμένου να διευρυνθούν οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου που θα υπηρετεί την προοδευτική αντίληψη που δεν ευοδώθηκαν γιατί δυστυχώς παραμένει κυρίαρχη η αντίληψη της μικροπολιτικής, της ανάθεσης, του ατομικού υπολογισμού και του παραγοντισμού.
📌Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Συνέλευση της παράταξης αποφάσισε ομόφωνα η «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη» με επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχο την Αγγελική Παπάζογλου να συμμετάσχει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Ταυτόχρονα, με το συνεχώς εμπλουτιζόμενο πρόγραμμα, τον θετικό, κατά γενική ομολογία, απολογισμό δράσης της, τη διακήρυξή της, τα άξια παλαιότερα και νέα στελέχη να συνεχίσει τις διεργασίες για τη διαμόρφωση ενός πλατιού ψηφοδελτίου που θα εκφράζει τον προοδευτικό πόλο και θα τύχει της μεγαλύτερης δυνατής υποστήριξης από τους πολίτες του Δήμου μας.
📌Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε επίσης ομόφωνα τη νέα Συντονιστική Επιτροπή ενώ αναγνώστηκε ο κατάλογος με τις πρώτες τριάντα διαθεσιμότητες υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.
📌Τέλος, στη Συνέλευση παρουσιάστηκε το νέο έμβλημα της παράταξης με το οποίο αναδεικνύονται οι έννοιες της συμμετοχής, συνεργασίας και διαλόγου μεταξύ των πολιτών ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση στο περιβάλλον με τη μορφή του φύλλου, το οποίο οπτικά περικλείει τις ανθρώπινες μορφές ενώ μέσω της πολυχρωμίας που χρησιμοποιείται, δίνεται έμφαση στη διαφορετικότητα και ποικιλομορφία.
Το 2019 γυρίσαμε σελίδα και κάναμε μία νέα αρχή.
Το 2023 με μεγαλύτερη εμπειρία από την αδιάλειπτη παρουσία και συμμετοχή μας στα δημοτικά πράγματα είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή, να καλέσουμε ακόμη περισσότερους/ες συμπολίτες και συμπολίτισσες μας να συνταχθούν μαζί μας για να παλέψουμε για την αλλαγή στον Δήμο μας.
Αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή προοπτικής, αλλαγή προσώπων, αλλαγή πολιτικών για τον Δήμο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *