Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΜΑΡΟΥΣΙ
ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου (ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ), σχετικά με το προσωπικό του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ο Δήμος Αμαρουσίου επισημαίνει:

“Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, ποτέ δεν απέλυσε ούτε έναν εργαζόμενο, σε αυτά τα 10 χρόνια της θητείας της.

Για τη μη αδειοδότηση του κτιρίου του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, σε ένα κτίριο που λειτουργούσε ήδη για δυο χρόνια, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια Αττικής και οι αρμόδιες υπηρεσίες της, που έχουν την παράλογη απαίτηση να αλλάξουν οι χρήσεις ενός ακινήτου το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Ολυμπιακό Ακίνητο, γεγονός που δεν επιτρέπει αυτή την αλλαγή χρήσης.

Οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ με ευθύνη άλλων κι όχι της Διοίκησης του Δήμου, αναγκαστικά απώλεσαν το αντικείμενο της εργασίας τους. Αυτό υποχρεώνει το Δήμο να διακόψει τη σχέση εργασίας μαζί τους, γιατί δεν υπάρχει καμία νομική δυνατότητα να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μια κοινωνική δομή που έκλεισε.

Αντί λοιπόν το σωματείο να στρέφεται σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου, θα έπρεπε να στραφεί σε βάρος της Περιφέρειας Αττικής και των αρμοδίων υπηρεσιών της.

Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει με πράξεις, κι όχι με λόγια, το δικαίωμα των εργαζομένων του σε σταθερή δουλειά και εισόδημα”.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Για ακόμα μια φορά η Διοίκηση Πατούλη δείχνει την αντεργατική πολιτική της. Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο φέρνει ως θέμα την απόλυση των συναδέλφων ΙΔΟΧ μέσα από το πρόγραμμα Εναρμόνισης της Οικογενειακής Ζωής που δουλεύουν στα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ.

Όπως μαθαίνουμε η απόφαση πάρθηκε μέσα από διαδικασίες fast track προκειμένου να μην ενημερωθούν οι εργαζόμενοι αλλά και να αποσιωπηθούν οι αντιδράσεις.

Όμως είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιους χειρισμούς θα γλυτώσουν. Ο λαός του Αμαρουσίου και θα ενημερωθεί αλλά και θα τους καταδικάσει.

Αυτοί που υποτίθεται είναι ευαίσθητοι, που βγαίνουν στα κανάλια δηλώνοντας την ευαισθησία τους για τα άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και για τους εργαζόμενους, δηλώνουν ότι απολύουν τους υπαλλήλους που ασχολούνται και εργάζονται για τα  Α.Μ.Ε.Α.

Η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου να κλείσει τα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ και να πετάξει παραμονές Χριστουγέννων τους εργαζόμενους  αλλά και τα ΑΜΕΑ στο δρόμο μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι μια απόφαση που ετοιμάζουν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με την πλειοψηφία των Δημάρχων. Είναι η ίδια πολιτική που θέλει να κλείνουν οι δήμαρχοι τις κοινωνικές δομές προκειμένου να τις χαρίσουν στο άμεσο μέλλον στα χέρια των ιδιωτών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους,  τους μαζικούς φορείς της πόλης, σήμερα το βράδυ  στο δημοτικό συμβούλιο στις 18:30 να δώσουν δυναμικό παρών ώστε να αναγκάσουμε τη Διοίκηση να μην κουβεντιάσει το συγκεκριμένο θέμα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *