Η αιτία που διακόπηκαν οι εργασίες μεταφοράς των πυλώνων στη Νέα Πεντέλη

Ενημέρωση για τη μεταφορά των πυλώνων υψηλής τάσης από τη Νέα Πεντέλη και την αιτία διακοπής των εργασιών από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Μουαμελετζή, μέσα από τον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:
Ενημέρωση για τη μεταφορά των πυλώνων υψηλής τάσης από τη Νέα Πεντέλη και την αιτία διακοπής των εργασιών από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Μουαμελετζή, μέσα από τον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:
“ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ
Η μεταφορά των πυλώνων, έργο που θα έπρεπε να είχε τελειώσει τον Μάιο -Ιούνιο του 2020, με τα τερτίπια της κας Κεχαγιά κινδυνεύει να πάει για το 2023…
Ενημέρωση από την μεριά του Δήμου δεν υπάρχει γιατί απλώς δεν ασχολούνται και οι κάτοικοι κάτω και γύρω από τους πυλώνες και όχι μόνο, ανησυχούν για την μεγάλη καθυστέρηση της μεταφοράς των γραμμών.
Για ενημέρωση λοιπόν έχω να πω τα πιο κάτω μιας και παρακολουθώ από κοντά το έργο:
Η πρώτη γραμμή με τον συμβολισμό ΑΡΚ (Αργυρούπολη – Κουμουνδούρου) έχει τελειώσει από τον Ιούνιο και έχει γίνει και ο ηλεκτρισμός της. Η παλαιά γραμμή έχει ξηλωθεί και απομένουν να ξηλωθούν τα τμήματα της βάσης.
Η δεύτερη γραμμή ΠΑΣ( Παλλήνη – Άγιος- Στέφανος), αυτή που περνά πάνω από τα σπίτια, έχει ως εξής :
Έχουν τοποθετηθεί οι 4 από τους 6 πυλώνες και υπολείπονται πάνω στις νέες βάσεις να μπουν ο πρώτος και ο τελευταίος.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μουαμελετζής

Οι ενδιάμεσοι πυλώνες είναι έτοιμοι και έχουν τοποθετηθεί πάνω στα ράουλα τα συρματόσχοινα οδηγοί.
Στις αρχές του καλοκαιριού τα έργα σταμάτησαν με εντολή του ΑΔΜΗΕ, σε ότι αφορά την διακοπή της παλαιάς γραμμής για την σύνδεση της νέας, λόγω των πιθανών πυρκαγιών και της αναγκαιότητος πλήρους λειτουργίας του συστήματος.
Στο 2ο δεκαήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου, ο ΑΔΜΗΕ έδωσε την άδεια στην εταιρεία εκτέλεσης της μεταφοράς για την διακοπή της δεύτερης γραμμής και την ολοκλήρωση του έργου.
Δυστυχώς το απόγευμα της 19ης Σεπτεμβρίου συνέβη ένα εργατικό δυστύχημα. Σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος 25 ετών όταν ξέφυγε από το ράουλο το συρματόσχοινο οδηγός και του έπεσε από ύψος 30 μέτρων στο κεφάλι!
Από τότε οι εργαζόμενοι αρνούνται να εργαστούν στο συγκεκριμένο έργο και βρίσκονται υπό ψυχολογική υποστήριξη .
Από πληροφορία που έχω από τον ΑΔΜΗΕ αλλά και από την εταιρεία κατασκευής του έργου, γίνεται προσπάθεια για τη σύσταση νέου συνεργείου. Από την στιγμή που θα ξεκινήσει το έργο, το οποίο πιστεύω ότι θα γίνει σύντομα, χρειάζονται 3 έως 4 εβδομάδες για την παράδοση του έργου.
Περίπτωση να σταματήσει το έργο, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, γιατί είναι κατασκευασμένη η δεύτερη γραμμή κατά το 80%.
Ο μόνος φόβος που υπάρχει είναι αυτός της καθυστέρησης, λόγω του επερχόμενου χειμώνα και των δύσκολων καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην κορυφή του λόφου.
Όπως μου είπε και ο αρμόδιος Δ/ντής του ΑΔΜΗΕ το έργο θα ολοκληρωθεί. Το μόνο που χρειάζεται, λόγω του ατυχούς συμβάντος, είναι η ΥΠΟΜΟΝΗ, όπως χαρακτηριστικά μου τόνισε.
Γιώργος Μουαμελετζής,
Δημοτικός Σύμβουλος. “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *