“ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ” ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΘΑ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ, ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Εργασίες επισκευής στο Πυροφυλάκιο που βρίσκεται στον λόφο του Προφήτη Ηλία, όπου και το ομώνυμο εκκλησάκι στη Νέα Πεντέλη πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.).

Και αυτό προκειμένου να τεθεί και πάλι σε λειτουργία, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο Σύνδεσμος, για όσο το δυνατόν καλύτερη εποπτεία και αδιάλειπτη 24ωρη παρουσία στο Πεντελικό βουνό, με στόχο την προληπτική προστασία του από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Το Πυροφυλάκιο έχει τη δυνατότητα να επιτηρεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του Πεντελικού, της Νέας Πεντέλης, αλλά και του Δάσους Παπαδημητρίου και ενισχύει σημαντικά την προληπτική ικανότητα και ετοιμότητα του Συνδέσμου.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε και εφέτος, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που εξακολουθούμε να διανύουμε, να στις επισκευές, ανακατασκευές και διορθώσεις σε όσα από τα Πυροφυλάκια χρειάζεται και βρίσκονται στο χώρο ευθύνης του Συνδέσμου μας, αλλά και των Δήμων Μελών μας, όπως στο Δήμο Πεντέλης τον οποίο έχουμε έρθει να συνδράμουμε σήμερα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που σύντομα το συγκεκριμένο Πυροφυλάκιο θα είναι και πάλι σε άριστη κατάσταση, δεδομένου ότι βρίσκεται σε κομβικό σημείο του Πεντελικού και είναι ένα από τα πιο σύγχρονα, αν όχι το πιο σύγχρονο που διαθέτουμε, με τις πιο εξελιγμένες υποδομές.

Είχε κατ’ επανάληψη πέσει θύμα εκτενούς βανδαλισμού και προσπαθούμε να το επαναφέρουμε σε πλήρη λειτουργία.

Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει την επιδιόρθωση και την ανακατασκευή όλων των Πυροφυλακίων μας, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές σε διάφορα σημεία του Πεντελικού, ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την 24ωρη επαγρύπνηση μας στο βουνό και βοηθάμε όσο και τους Δήμους Μέλη στις εργασίες που πραγματοποιούν στα δικά τους Πυροφυλάκια.

Θεωρώ ότι η προετοιμασία μας για κάθε ενδεχόμενο είναι ιδιαίτερα σημαντική, προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, εκπαιδεύουμε συνεχώς τους εθελοντές και τους εργαζομένους μας, λαμβάνουμε μέτρα και ενισχύουμε τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να επιτύχουμε να εξαλείψουμε και το παραμικρό ενδεχόμενο εκδήλωσης δυσάρεστων φαινομένων.

Η προσπάθεια αυτή χάρη στην οργάνωση και το συντονισμό που επιτυγχάνεται από τη Διοίκηση, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του Σ.Π.Α.Π. είναι και πιστεύω απόλυτα ότι θα συνεχίσει να είναι επιτυχής και αποτελεσματική».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *