ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΣΙΜΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ: “ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ…”

“Έληξε η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα. Η προκήρυξη διαγωνισμού θέσεων μονίμου προσωπικού, η πρώτη μετά το 2010,και η ανατροπή του καθεστώτος απαγορεύσεων προσλήψεων μονίμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, είναι πιστεύω η πιό σημαντική αλλαγή στην αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια.

Εφόσον φυσικά υλοποιηθεί, επιτρέπει στους δήμους να αποκτήσουν μόνιμο προσωπικό, αν το θέλουν, και σπάει το καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Ταυτόχρονα με τις νέες συμβάσεις μέχρι τον Μάρτη του 2018 μπορεί να μην μονιμοποιεί άμεσα τους ήδη εργαζόμενους συμβασιούχους αλλά επιτρέπει στους δήμους να λειτουργήσουν και δίνει στους ανθρώπους μια σημαντική ανάσα και βάσιμη ελπίδα για το μέλλον.
Τα σχέδια ιδιωτικοποίησης δεν πέρασαν και όταν θα
γίνει ο διαγωνισμός και στελεχωθούν οι δήμοι δεν θα μπορούν πιά να υλοποιηθούν.
Ο δήμος Χαλανδρίου στάθηκε εξαρχής στο πλευρό των εργαζομένων, μιας και το συμφέρον της πόλης τέμνεται με το δικό τους.
Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες ορισμένων να πλήξουν την προσπάθειά μας, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά ότι αυτή η διοίκηση δεν τους είπε ποτέ ψέματα.

Πρόθεσή μας είναι να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που δίνεται ώστε η πόλη να αποκτήσει για πρώτη φορά επαρκές μόνιμο προσωπικό.

Είμαι σίγουρος ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου μας θα αποδείξουν τις επόμενες ώρες πόσο πολύτιμες είναι οι υπηρεσίες τους στους πολίτες.

Δουλεύοντας όπως πάντα με φιλότιμο και αυτοθυσία σύντομα η άθλια εικόνα των τελευταίων ημερών θα γίνει μακρινή ανάμνηση.

Ο δήμαρχος
Σίμος Ρούσσος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *