ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ

ΠΟΙΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΟΧΙ…

“ΘΕΜΑ: Αντιμετώπιση χιονοπτώσεων 28, 29, 30,31 Δεκεμβρίου 2016 και 1 Ιανουαρίου 2017.

1.Αγαπητοί Αυτοδιοικητικοί συνάδελφοι, εθελοντές , εργαζόμενοι ,

μετά από πέντε (5) ημέρες εικοσιτετράωρης προσφοράς στην πόλη μας , επανερχόμαστε στην ομαλή λειτουργία του οικιστικού μας ιστού  και του Δήμου ικανοποιημένοι αφού δε γιορτάσαμε αλλά επιτρέψαμε ως οφείλαμε να γιορτάσουν οι συμπολίτες μας και όχι μόνο.

2.Ο καλοσυντηρημένος μηχανολογικός εξοπλισμός , η πρόβλεψη μας σε αλάτι , κυρίως όμως η οργάνωση της επιχείρησης όπως αυτή εκφράστηκε με τις Συνεδριάσεις των  Συντονιστικών  Τοπικών  Οργάνων ( Σ.Τ.Ο.) που πραγματοποιήσαμε  και η  συνεχής και αδιάλειπτη διοίκηση των επιχειρήσεων αντιμετώπισης των χιονιών στους δρόμους της πόλης μας, είχαν άριστα αποτελέσματα που και η πολιτεία με τα αρμόδια όργανά της επιβράβευσε. Και από τον αγώνα αυτό διεφάνη ότι η απαξιωμένη αυτοδιοίκηση είναι η ΜΟΝΗ  που αντιμετωπίζει με επιτυχία σε τοπικό επίπεδο , τέτοιες σκληρές καταστάσεις πολιτικής προστασίας και είναι λυπηρό που δεν έχει γίνει αντιληπτό με πράξεις ακόμα από την κεντρική εξουσία.

3.Ως αρμόδιος και υπεύθυνος διοικητικός σας προϊστάμενος που μαζί δώσαμε για ακόμη μία φορά αυτό το σκληρό αγώνα, θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω:

α. Τους συναδέλφους μου αυτοδιοικητικούς Τοπικούς Αντιδημάρχους:

-Στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων κο Ηλία Τσουχνικά

-Στη Δημοτική Κοινότητα Ν. Πεντέλης κο Γιώργο Μουαμελετζή

-Στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης κο Μιχάλη Κολιό.

β. Τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π. κο Βλάση Σιώμο για την άριστη συνεργασία μας στον αγώνα αυτόν.

γ. Το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πεντέλης τον Πρόεδρο κο Γιάννη Ζούνη και τον Αντιπρόεδρο κο Λευτέρη Κοντουλάκο για την εθελοντική τους προσφορά όπως και όλους τους εθελοντές που είτε ως εργάτες είτε ως χειριστές των μηχανημάτων είτε ως συνοδηγοί των μηχανημάτων εκχιονισμού συμμετείχαν στην επιχείρηση.

δ. Τους εθελοντές που στελέχωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου και ειδικότερα την υπεύθυνη εθελόντρια κα Αγγελική Διακομανώλη.

ε. Τους εργαζόμενους του Δήμου και κυρίως τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας και  Υποδομών της Πόλης κο Γιάννη Ξανθάκο και κο Αναστάσιο Χρηστίδη αντίστοιχα.

στ. Το συνεργείο του Δήμου για τις προσπάθειες του να διατηρήσει αξιόμαχο το μηχανολογικό εξοπλισμό κατά την εξέλιξη των επιχειρήσεων.

ζ. Την Τροχαία Αγίας Παρασκευής και ειδικότερα το Διοικητή κο Ανάργυρο Μπακαλώνη γιατί ο ίδιος και τα στελέχη του ήταν δίπλα μας καθ’ όλο το πενθήμερο με σημαντικές και καίριες επεμβάσεις.

η. Τους χορηγούς Καταστήματα:

-Μελίσσια ΚΟΖΙΕ’S-ΒΛΑΧΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΟΣ

-Ν. Πεντέλη COUPEPE

-Πεντέλη ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ- ΤΕΛΗΣ- ΒΕΝΕΤΗΣ που στήριξαν με την τροφοδοσία αιρετούς, εργαζόμενους και εθελοντές και τις πέντε ημέρες των επιχειρήσεων.

θ. Δεν θα ευχαριστήσω την μειοδότρια εταιρεία ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ προμήθειας άλατος για δύο λόγους :

-Γιατί δύο (2)  δρομολόγια (50 τόνοι) από τους τετρακόσιους εξήντα εννέα (469)  τόνους άλατος που έφερε ήταν λασπωμένοι και προξένησαν ζημιές στις αλατιέρες μας και προφανώς δεν θα πληρωθεί για αυτές τις ποσότητες και

-Γιατί μας δήλωσε ότι ανήμερα την Πρωτοχρονιά η εταιρεία δεν εργαζόταν και δεν μπορούσε να μας τροφοδοτήσει με αλάτι παρά την συμβατική της υποχρέωση.

4. Το παρόν κοινοποιείται και στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κο Βασίλειο Καπέλιο για να καταλάβει ότι τέτοιες ώρες προκαλεί ο μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων που κυκλοφορούν χωρίς νόημα στην Πεντέλη με σπατάλη καυσίμων και εργατοωρών χωρίς καμία συνδρομή στο έργο μας.

5. Η Πολιτεία, και για αυτό το λόγο το παρόν κοινοποιείται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και τους Αρχηγούς των Κομμάτων, οφείλει τελικά να κατανοήσει ότι ο κεντρικός φορέας αντιμετώπισης των θεμάτων πολιτικής προστασίας και ειδικότερα των χιονοπτώσεων είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία πρέπει να οργανώσει, να στελεχώσει, να εξοπλίσει και να στηρίξει οικονομικά για το έργο της αυτό χωρίς την ανούσια διασπάθιση ευθυνών και αρμοδιοτήτων που ισχύει σήμερα. Πρέπει τελικά η κεντρική εξουσία να αντιληφθεί ότι απαιτείται η πολιτική προστασία στην Πατρίδα μας να οργανωθεί και να λειτουργήσει σε άλλη βάση με κέντρο την Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *