ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Επιστολή με την οποία ζητά την παρέμβασή της για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πωλητές των Λαϊκών Αγορών απέστειλε στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Στην επιστολή, ο κ. Πατούλης επισημαίνει πως οι πωλητές των Λαϊκών Αγορών, ενώ πληρώνουν το ημερήσιο τέλος συμμετοχής τους στις υπαίθριες αγορές προς την Περιφέρεια Αττικής, δεν εισπράττουν τις απαιτούμενες ανταποδοτικές υπηρεσίες με συνέπεια την έλλειψη υποδομών, απαραίτητων για την ορθή λειτουργία των αγορών.

Ειδικότερα, εστιάζει στο πρόβλημα με την απουσία κινητών χημικών τουαλετών στις λαϊκές αγορές, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και διαμαρτυρίες από Δήμους, κατοίκους, πωλητές και υγειονομικές υπηρεσίες προς την Περιφέρεια.

Όπως υπογραμμίζει η έλλειψη τους εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους στη δημόσια υγεία ενώ προσθέτει χαρακτηριστικά:

«Εύλογα γεννάται το ερώτημα για το πού πάνε τα χρήματα που εισπράττονται από τους πωλητές Λαϊκών Αγορών. Χρήματα που θα έπρεπε να διατίθενται σε παρεμβάσεις και δημιουργία υποδομών για την καλύτερη εξυπηρέτηση πωλητών και καταναλωτών αλλά και τη διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας υγείας».

Ολοκληρώνοντας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά από την Περιφερειάρχη Αττικής τη δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος, σημειώνοντας πως «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ολιγωρίας ή εφησυχασμού όταν τίθενται θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία».

Το κείμενο της επιστολής του Προέδρου της ΚΕΔΕ προς την Περιφερειάρχη Αττικής:

“κ. Ρένα Δούρου
Περιφερειάρχη Αττικής

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να θέσω υπ’ όψιν σας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πωλητές Λαϊκών Αγορών οι οποίοι ενώ πληρώνουν το ημερήσιο τέλος συμμετοχής τους στις υπαίθριες αγορές προς την Περιφέρεια Αττικής, δεν εισπράττουν τις απαιτούμενες ανταποδοτικές υπηρεσίες με συνέπεια την έλλειψη υποδομών, απαραίτητων για την ορθή λειτουργία των αγορών.
Ειδικότερα όπως με ενημέρωσε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών κατόπιν σχετικής συνάντησης που είχα μαζί τους, το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στην απουσία κινητών χημικών τουαλετών στις λαϊκές αγορές, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και διαμαρτυρίες από Δήμους, κατοίκους, πωλητές και υγειονομικές υπηρεσίες προς την Περιφέρεια.
Η έλλειψη των χημικών τουαλετών, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους στη δημόσια υγεία και δημιουργεί ανθυγιεινές καταστάσεις σε βάρος των περιοίκων και του καταναλωτικού κοινού, ενώ το πρόβλημα επιδεινώνεται ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.
Εύλογα γεννάται το ερώτημα για το που πάνε τα χρήματα που εισπράττονται από τους πωλητές Λαϊκών Αγορών. Χρήματα που θα έπρεπε να διατίθενται σε παρεμβάσεις και
δημιουργία υποδομών για την καλύτερη εξυπηρέτηση πωλητών και καταναλωτών αλλά και τη διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας υγείας.
Για εμάς η τήρηση των κανόνων υγιεινής για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι πρωταρχικής σημασίας.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πωλητές των Λαϊκών Αγορών είναι σοβαρά και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας προκειμένου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ολιγωρίας ή εφησυχασμού όταν τίθενται θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *