ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΜΑ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΛΗΜΥΡΕΣ

Έγγραφο για το ρέμα στα Μελίσσια, με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες, έστειλε προς την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργο Καραμέρο, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου Καψάλης.

Το έγγραφο είναι το παρακάτω:

ΘΕΜΑ: Πλημμυρικά φαινόμενα

  1. Σας γνωρίζουμε ότι ένα (1) από τα ρέματα που διατρέχουν στον οικιστικό ιστό της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης, είναι το ρέμα Πεντελικό Κοιμητήριο, πλατεία Εθν. Αντιστάσεως πεζόδρομος Παναγούλη, Ποδονίφτης.
  2. Το ρέμα αυτό την δεκαετία του ΄90 στο κομμάτι του μεταξύ των οδών Μπουμπουλίνας και Λ. Δημοκρατίας υπογειοποιήθηκε με σκουφοειδή αγωγό διατομής δυο (2) μέτρων, με βάση τον όγκο των υδάτων της εποχής που το Πεντελικό ήταν δασωμένο.
  3. Σήμερα μετά την εν πολλοίς πλήρη αποψίλωση του Πεντελικού, από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τον πολλαπλασιασμό των υδάτων που δέχεται ο αγωγός ,φαίνεται ότι η υπάρχουσα διατομή δεν θα επαρκέσει σε περίπτωση ισχυρών βροχοπτώσεων στο Πεντελικό και θα έχει σαν αποτέλεσμα πλημμυρικά φαινόμενα που ενδέχεται να προκαλέσουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και καταστροφές σε περιουσίες.
  4. Μετά τα παραπάνω προτείνουμε:

α. Αυτοψία της υπηρεσίας σας.

β. Διευρεύνηση επίλυσης του προβλήματος με ανοιχτή διατομή στο υπογειοποιημένο τμήμα του ρέματος μήκους 400,00 μ.μ. ή ανακατασκευή του έργου με διατήρηση της υπογειοποίησης με διεύρυνση της διατομής του υπογειοποιημένου αγωγού.

               Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ                                

    Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                          Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 

          ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ                       ΣΤΕΡΓΙΟΥ- ΚΑΨΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *