ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ, ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ

“Ένα μεγάλο βήμα προς την αποκατάσταση της ποιότητας ζωής και της ιδιοκτησίας δεκάδων οικογενειών στο Χαλάνδρι γίνεται με την ένταξη της περιοχής Πεύκου Πολίτη στο σχέδιο πόλεως”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου:

“Κατά την προχτεσινή συνεδρίασή του (27/3/2017) το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε παρουσία δεκάδων ενδιαφερόμενων πολιτών το περιεχόμενο των ενστάσεων που είχαν κατατεθεί επί της εγκεκριμένης από το Δημοτικό Συμβούλιο τρίτης ανάρτησης της σχετικής πολεοδομικής μελέτης.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Γερολυμάτος, κατά το χρονικό διάστημα από την 11η Ιανουαρίου μέχρι την 5η Φεβρουαρίου 2016 κατατέθηκαν 83 ενστάσεις πολιτών οι οποίες εξετάστηκαν από τον ανάδοχο μελετητή και ύστερα και από τη δική του εισήγηση η τεχνική υπηρεσία έκανε δεκτές 39 ενστάσεις, έκρινε απορριπτέες 29 ενώ αποδέχτηκε εν μέρει το περιεχόμενο 15 ενστάσεων.

«Ιερή υποχρέωση» της διοίκησης και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου να αποκαταστήσουν μια «μεγάλη αδικία» χαρακτήρισε την ένταξη του Πεύκου Πολίτη στο σχέδιο πόλεως ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Παράλληλα, έκανε έκκληση σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να μην προτάξουν τις όποιες παραταξιακές τους διαφορές έναντι του συμφέροντος των επί σειρά ετών θιγόμενων πολιτών από το υπάρχον πολεοδομικό καθεστώς.

«Χιλιάδες πολίτες, ιδιοκτήτες αυτών των 1.000 στρεμμάτων γης βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας εδώ και 40 χρόνια. Η χάραξη αυτού του δρόμου (σ.σ. της Ελευθέρας Πεντέλης που προβλεπόταν από το σχέδιο πόλεως αλλά η διάνοιξή της δεν κρίθηκε τελικά ορθολογική) τους στέρησε τις ιδιοκτησίες τους.

Αυτό είναι η ντροπή της πόλης μας και κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Ύστερα από μια μεθοδική και συστηματική δουλειά που έχουν κάνει οι μελετητές, οι εργαζόμενοι στην τεχνική υπηρεσία και ο αντιδήμαρχος είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε τόσο κοντά στην οριστική λύση του προβλήματος» τόνισε ο δήμαρχος.

Πολλές από τις υποβληθείσες ενστάσεις συζητήθηκαν διεξοδικά με τους ενιστάμενους πολίτες που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις οι πολίτες ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις που έλαβαν από μελετητές και τεχνικούς και απέσυραν τις αντιρρήσεις τους ενώ δεν έλειψε και μία ένσταση η οποία ύστερα από τη δια ζώσης συζήτηση κρίθηκε αναγκαίο να επαναξιολογηθεί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας επί όλων των ενστάσεων. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις 15 ενστάσεις  που είχαν γίνει εν μέρει δεκτές περιλαμβάνεται και ένσταση των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, Γ. Κουράση, Γ. Θωμά, Α. Νταβία.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κανείς εκ των τριών υποψήφιων δημάρχων, οι οποίοι συνεργάστηκαν για να καταθέσουν σωρεία ενστάσεων επί της πολεοδομικής μελέτης δεν πήρε το λόγο για να υπερασπιστεί το περιεχόμενο τους.

Ακόμη πιο παράδοξη εμφανίζεται η στάση τους να καταψηφίσουν ακόμη και αυτή τη δική τους ένσταση, σε σχέση με το πολεοδομικό κέντρο στη Μεταμόρφωση, την ώρα που είχε γίνει αποδεκτή από το δήμαρχο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *