ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Συνήλθε χθες, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12:00μμ,  έπειτα από την υπ’ αρ. 113/3.1.2017 πρόσκληση του Δημάρχου Πεντέλης κου Δημητρίου Στεργίου-Καψάλη, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, με αντικείμενο την συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων προβλεπόμενων χιονοπτώσεων .

Ο Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. και Δήμαρχος Πεντέλης ανοίγοντας την συνεδρίαση ευχαρίστησε τους παρισταμένους για τη συνδρομή τους στις προηγούμενες χιονοπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν θετικά σύμφωνα με γενική ομολογία και τους ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο από την Ε.Μ.Υ για τη πρόβλεψη του καιρού, πιθανολογείται χιονόπτωση και ισχυρός παγετός στα όρια του Δήμου κατά τις προσεχείς ημέρες.

Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, δόθηκαν οδηγίες προς τους τοπικούς αντιδημάρχους για τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο Δήμαρχος επέστησε τη προσοχή για την επαρκή στελέχωση των μηχανημάτων από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου και ζήτησε την συνεργασία από τους παριστάμενους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, για τη συμμετοχή τους στο κλείσιμο των περιμετρικών δρόμων σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης, Επισημαίνοντας ότι για τη επιτυχία του στόχου της αντιμετώπισης της χιονόπτωσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άρτια λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων, ζήτησε τη συνεχή  επαφή όλων των εμπλεκομένων με το Κέντρο Επιχειρήσεων  .

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής κ. Καραμέρος Γεώργιος, ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Ζαφειρόπουλος Γρηγόρης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κος Βλάσσης Σιώμος, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κ. Ηλίας Τσουχνικάς, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης κ. Μιχαήλ Κολιός, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης κ. Μουαμελετζής Γεώργιος, ο Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Πεντέλης κ. Ζούνης Ιωάννης, ο αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ κος Ιωάννης Μιχαλακούκος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ» κ. Τριγώνης Ευάγγελος, από τη Τροχαία Κηφισιάς ο κος Μπαντής Απόστολος, από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής ο Διοικητής κος Μπακαλώνης Ανάργυρος, από τον 9ο Π.Σ Αθηνών  ο Επιπυραγός κος Κούρος Νικόλαος, από τον 12ο Π.Σ Αθηνών  ο Υποδιοικητής κος Ζαμάνης Ιωάννης, η Διοικητής Α.Τ. Μελισσίων κα. Δούκα Αικατερίνη, ο Διοικητής Α.Τ. Πεντέλης κ. Πλεξουσάκης Δημοσθένης, από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ο κος Λιάκος Νίκος, από τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης η κα Διακομανώλη Κέλλυ, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του  Δήμου Πεντέλης κος Ξανθάκος Ιωάννης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης κος Χριστίδης Αναστάσιος και υπάλληλοι του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *