ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: “ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΚΛΑΔΙΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΖΑ- ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ…”

Από το Δήμο Πεντέλης κοινοποιήθηκε η κατωτέρω ανακοίνωση:

“ΘΕΜΑ: Απόφαση ΕΔΣΝΑ για τέλος 100€/τόνο στους Δήμους που μεταφέρουν σκουπίδια με ανάμεικτο πράσινο.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.  που έγινε παρουσία της Προέδρου του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένας Δούρου και του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτριου Στεργίου-Καψάλη την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου συζητήθηκε και το θέμα  και λήφθηκε ομόφωνα η παραπάνω απόφαση.

Είναι όντως παράνομο, αντιοικονομικό, προωθεί τον κορεσμό της χωματερής των Άνω Λιοσίων και μολυσματικό για το περιβάλλον να θάβονται στη χωματερή στερεά οικοδομικά, οικιακά απόβλητα, σύμμεικτα σκουπίδια και κλαριά των Δήμων μαζί.

Ο Δήμος μας δίνει ένα τιτάνιο αγώνα για να διαχωρίζει στην πηγή ή σε δεύτερο χρόνο στα σημεία συγκέντρωσης της κάθε Δημοτικής Κοινότητας τα κλαριά από τα οικιακά και οικοδομικά απόβλητα, να τα θρυμματίζει με το θρυμματιστή που του διαθέτει χωρίς χρήματα ο ΕΔΣΝΑ περιοδικά και να τα προωθεί θρυμματισμένα ΑΤΕΛΩΣ στο εργοστάσιο της ΕΜΑΚ προς όφελος του περιβάλλοντος και της οικονομίας του Δήμου.

Δυστυχώς σ’ αυτή την προσπάθειά μας δε συντελεί ο τρόπος εναπόθεσης των αποβλήτων στα πεζοδρόμια από τους Δημότες-κατοίκους του Δήμου μας.

Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις και τα έγγραφα, εγκαταλείπονται μπάζα, οικιακά απόβλητα και κλαδιά όλα μαζί, κάνοντας έτσι την φόρτωση με την αρπάγη (γερανός) και την απομάκρυνσή τους ένα τιτάνιο χρονοβόρο και ασύμφορο οικονομικά αγώνα, δύσκολη έως αδύνατη πολλές φορές την διαλογή τους και δυσβάσταχτη οικονομικά για το Δήμο την φόρτωση και μεταφορά τους στην χωματερή τον Άνω Λιοσίων από ιδιωτική εταιρεία.

Σας παρακαλούμε για πολλοστή φορά να εναποθέτετε στα πεζοδρόμια χωριστά τα κλαριά και τα οικιακά απόβλητα. Μπάζα δεν παραλαμβάνει ο Δήμος.

Για τα μπάζα ο Δήμος διαθέτει ειδική σκάφη που τοποθετείται σε κεντρικό σημείο της κάθε Δημοτικής Κοινότητας και πρέπει εκεί να τα προωθείτε.

Για κλαριά και οικιακά απόβλητα που εναποτίθενται στα πεζοδρόμια μαζί, δυστυχώς θα παραμένουν εκεί μέχρι τη διαλογή τους από το Δήμο στην πηγή αν οι Δημότες δεν πραγματοποιούν τη διαδικασία αυτή μόνοι τους.

Το κλαρί είναι χρήμα και περιβαλλοντικό όφελος όταν διαχειρίζεται σωστά και είναι αλόγιστη δαπάνη και περιβαλλοντική καταστροφή όταν διαχειρίζεται λάθος.

Προσπαθούμε, επιβάλλεται η βοήθειά σας, είναι προς το συμφέρον μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *