ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: “100% ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ”- ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ “ΧΤΥΠΗΣΕ” Ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Από νωρίς σήμερα το πρωί αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού προκειμένου να σβήσουν οι μικροεστίες.

Από νωρίς σήμερα το πρωί αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού προκειμένου να σβήσουν οι μικροεστίες.

Εμπρησμό βλέπει πίσω από τη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στη Νέα Μάκρη τόσο η Αστυνομία όσο και η Πυροσβεστική, χωρίς ωστόσο οι Αρχές να έχουν στα χέρια τους απτά στοιχεία για να το αποδείξουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr.

Όπως όλα δείχνουν, ο εμπρηστής διέσχισε την δασική οδό 102 και έριξε σε τρία σημεία σε απόσταση 500 μέτρων το ένα από το άλλο τους εμπρηστικούς μηχανισμούς, που αναζητούνται στα αποκαΐδια.

Από νωρίς το πρωί αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού προκειμένου να σβήσουν οι μικροεστίες, ενώ μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο δάσος.

Δήμαρχος Μαραθώνα: Εμπρησμός η φωτιά στη Νέα ΜάκρηΌπως δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας η φωτιά είναι εμπρησμός. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι η πυρκαγιά είναι «εμπρησμός 100%» και συνέχισε: «Η φωτιά ξεκίνησε σε δύο μέτωπα στον Άγιο Εφραίμ. Μας βάλανε φωτιά και πριν 10 μέρες», όπως υπενθυμίζει.

«Θέλουν να μας κάψουν», ήταν η οργισμένη αντίδραση του δημάρχου μιλώντας στο ethnos.gr, ενώ η φωτιά ήταν σε εξέλιξη. Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου η εικόνα της πυρκαγιάς ήταν καλύτερη, καθώς οι άνεμοι κόπασαν. «Σύμμαχός μας ο καιρός και η ετοιμότητα της Πυροσβεστικής, αλλά και ομάδων πυρόσβεσης του Δήμου τους οποίους και ευχαριστώ», σημείωσε ο Στέργιος Τσίρκας.

Διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς

Μιλώντας στο OPEN TV το βράδυ της Κυριακής ο κάτοικος της περιοχής Γιάννης Μπαβέλας, εξήγησε ότι οι πολίτες πήγαν στην παραλία της Νέας Μάκρης. «Όλος ο κόσμος έχει κατευθυνθεί στην πλατεία και στην παραλία. Άκουσα από κατοίκους ότι έχουν καεί και σπίτια», σημείωσε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πέππας, μιλώντας στο OPEN λίγο μετά τα μεσάνυχτα, είπε ότι η φωτιά είχε μπει εντός

του κατοικημένου ιστού. Μία ώρα αργότερα, μετά τη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας, η εικόνα έδειχνε καλύτερη. Όπως δήλωσε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κυριακού «όλα πήγαν καλά. Μικρές εστίες μένουν. Η πτώση της έντασης του ανέμου βοήθησε».

Αυτό επιβεβαίωσε και η Πυροσβεστική λίγο μετά τη μία και μισή το βράδυ, πηγές της οποίας έλεγαν ότι η φωτιά είναι πλέον οριοθετημένη, ωστόσο όλη τη νύχτα οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *