ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: ΤΑ 4 ΜΕΤΡΑ- “ΑΣΠΙΔΑ” ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Γ.ΘΩΜΑΚΟΣ: "ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΤΟ 2019 ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ... 2017!"

Γ.ΘΩΜΑΚΟΣ: “ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΤΟ 2019 ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ… 2017!”

Στο 11ο Φόρουμ Αυτοδιοίκησης συμμετείχε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2019 στον Πόρο.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην τοποθέτηση του στο Φόρουμ Αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε στην μάχη ενάντια στην γραφειοκρατία.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Δήμου Κηφισιάς, εξήγησε πως  στον Δήμο μας, το 2019 υλοποιούνται μελέτες και διαγωνισμοί του 2017,  προσδιορίζοντας την περίοδος ωρίμανσης  για μικρομεσαία έργα στους 18 μήνες.

Ο κ. Θωμάκος, με  πλούσια αυτοδιοικητική  εμπειρία, 16 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και 5 Δήμαρχος, πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση «της ανίκητης, της αδάμαστης κεντρικής ελληνικής γραφειοκρατίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

  1. Μείωση των υπογραφών και των σταδίων ελέγχων. Βαλτώνουν αποφάσεις για έργα από τον πολύμηνο διπλό έλεγχο της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης.
  2. Αύξηση στα παράβολα των ενστάσεων σε όλα τα έργα. Ένσταση να καταθέτουν όσοι έχουν πραγματικό έννομο και δικαιολογημένο  συμφέρον (δεύτερος και τρίτος).
  3. Έλεγχος των εκπτώσεων. Προκύπτουν προβληματικά έργα όταν οι εκπτώσεις φτάνουν και το 85%
  4. Επαναφορά των αναθέσεων έργων και μελετών, με ανώτατο όριο στις αναθέσεις κατά εργολάβο ή κατ έτος.

Το 11ο Φόρουμ Αυτοδιοίκησης αποτελεί την ετήσια αυτοδιοικητική συνάντηση των αιρετών, πρώην και νυν δημάρχων της Αττικής και έχει καθιερωθεί ως ένα σοβαρό βήμα διαλόγου και προτάσεων, για την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οργανώθηκε για 11η φορά από την Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΝΔΑ), με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *