ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ 20 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο υποδομών στα σχολεία του Χαλανδρίου συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο υποδομών στα σχολεία του Χαλανδρίου συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους.

Δημοπρατήθηκε το Μάιο του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2020.

Από τη δημοπράτηση του έργου οι εργασίες εκτελούνται με πολύ εντατικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες σε 13 (!) σχολικά συγκροτήματα, κάποια από τα οποία δεν είχαν επισκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια ή και ποτέ. Τοποθετήσεις μονώσεων, ανακαινίσεις προκατασκευασμένων αιθουσών και τοποθετήσεις νέων, ανακαινίσεις τουαλετών, βάψιμο εξωτερικών όψεων είναι μερικές από τις εργασίες που λαμβάνουν χώρα. Την εικόνα συμπληρώνουν μεγάλα graffiti που αλλάζουν κυριολεκτικά τις όψεις των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης.

Το τρέχον διάστημα γίνονται εργασίες σε τέσσερα σχολικά συγκροτήματα.

Στο 7ο-10ο Δημοτικό βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης ανακατασκευή των τουαλετών, ενώ έχει ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης σοβάδων, επιδιόρθωσης ρωγμών και έχουν βαφτεί οι εξωτερικές όψεις που σχολικού συγκροτήματος.

Επιπλέον τα ζωηρά χρώματα και η φαντασία του Χρήστου Ρουμελιώτη (graffiti creator) εξαφάνισαν τις γκρίζες επιφάνειες και άλλαξαν ριζικά την όψη του συγκροτήματος, προς μεγάλη χαρά των μικρών μαθητών αλλά και των καθηγητών του;.

Στο 5ο Δημοτικό «τρέχουν»  οι εργασίες αποκατάστασης των σοβάδων και βαψίματος των εξωτερικών χώρων.

Στο 15ο Νηπιαγωγείο είναι σε εξέλιξη οι εργασίες τοποθέτησης στεγάστρου στις αίθουσες που πρόσφατα ανακαινίστηκαν πλήρως, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.

Στο 3ο ΕΠΑΛ θα ανακαινιστούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες.

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία μια σειρά αντίστοιχων έργων σε 13 σχολικά συγκροτήματα.

Στο 12ο Δημοτικό έγινε πλήρης ανακαίνιση των τουαλετών και της σκεπής της παλιάς προκατασκευασμένης αίθουσας

Στο 4ο Δημοτικό ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση τμήματος της βορεινής μάνδρας, ενώ βάφτηκαν οι αίθουσες και οι εξωτερικές όψεις.

Στο 13ο Δημοτικό, το οποίο δεν είχε συντηρηθεί ποτέ από την κατασκευή του, βάφτηκαν οι αίθουσες και οι εξωτερικές όψεις

Στο 5ο Γυμνάσιο έγινε μόνωση ταράτσας στο νέο κτίριο

Στο 4ο Λύκειο έγινε μόνωση ταράτσας

Στο 3ο Δημοτικό ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση των τουαλετών

Βάφτηκαν επίσης οι αίθουσες και οι εξωτερικές όψεις  του 14ου  Νηπιαγωγείου και του 13ου Δημοτικού.
Σε  τρία σχολικά συγκροτήματα ( 8ο Γυμνάσιο12ο Νηπιαγωγείο και 6ο/7ο/9ο Νηπιαγωγείο) τοποθετήθηκαν τυποποιημένες προκατασκευασμένες αίθουσες (flat pack)

Στο 2ο Γυμνάσιο έγινε επισκευή φρεατίου εντός προαυλίου.

Στο 2ο ΕΠΑΛ έγινε άντληση υδάτων και επισκευή διαρροής.

Σημειώνεται επίσης, παρότι δεν εντάσσονται στο συγκεκριμένο έργο, τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν από την ΚΤΥΠ Α.Ε. από μια προκατασκευασμένη αίθουσα στο 6ο και 11ο Νηπιαγωγείο για την κάλυψη της ανάγκης στέγασης της προσχολικής ηλικίας.

Για τον ίδιο λόγο, έχει ήδη τοποθετηθεί τυποποιημένη προκατασκευασμένη αίθουσα στο 2ο Νηπιαγωγείο.

Αρκετά είναι τα έργα που υπολείπονται και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εργάζεται πυρετωδώς για να σταθμίσει τις αναγκαιότητες και τον επείγοντα χαρακτήρα των αιτημάτων των σχολείων, που επιβάλλουν σε πολλές περιπτώσεις αναμόρφωση των υπαρχουσών μελετών.

 «Είναι τεράστια η προσπάθεια που γίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να ολοκληρωθούν τάχιστα οι αυτοψίες και οι μελέτες που συχνά αναπροσαρμόζονται βάσει εκτάκτων αναγκών, ώστε να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των έργων και αφορά σε όλα τα σχολεία του Δήμου. Είναι ωστόσο εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι η αποφασιστικότητας της διοίκησης του Δήμου συμπορεύεται πλήρως με την εργατικότητα και το μεράκι των ανθρώπων που στελεχώνουν την Τεχνική Υπηρεσία, ώστε να διεκπεραιώνεται αποτελεσματικά ο τεράστιος όγκος δουλειάς», σημειώνει η αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *