ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Διαβάζουμε στο facebook, στον λογαριασμό του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου:

“Απόφαση (μετά από πρόταση της διοικούσας παράταξης Δύναμη Ζωής) του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Το Περιϕερειακό Συμβούλιο της Περιϕέρειας Αττικής κατά τη 16η συνεδρίαση της 4ης Μαΐου 2017, συζήτησε το θέμα της αλλαγής της νομοθεσίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Το Περιϕερειακό Συμβούλιο διαπιστώνει και αποϕασίζει τα παρακάτω:

Το ζήτημα της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας για όλα τα καταστήματα ανεξαιρέτως μεγέθους και δραστηριότητας επανέρχεται συνεχώς και επιτακτικά από την Τρόικα, με στόχο τη βίαιη αναδιάρθρωση της ελληνικής αγοράς, τη διάλυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων προςόϕελος των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων που επιδιώκουν την εγκαθίδρυση ολιγοπωλειακών συνθηκών στην αγορά, τη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, τη συντριβή των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και των επαγγελματιών.

Η νέα νομοθετική παρέμβαση, κατ’ απαίτηση των δανειστών, παρά το γεγονός ότι μετά τη διαπραγμάτευση αϕορά σε 30 Κυριακές και μόνο στις τουριστικές περιοχές για την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου, έρχεται σε αντίθεση με την πρόσϕατη απόϕαση του ΣτΕ, το οποίο μεταξύ άλλων αναγνώρισε ότι η Κυριακάτικη αργία αποτελεί απαραβίαστο και αναντικατάστατο δικαίωμα των εργαζομένων και των επαγγελματιών που σχετίζεται όχι μόνο με την ανάγκη ανάπαυσης, αλλά συνολικά με την διαϕύλαξη και ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και της δυνατότητας οργάνωσης της προσωπικής και οικογενειακής ζωής.

Το Περιϕερειακό Συμβούλιο εκϕράζει την αντίθεση και τη διαμαρτυρία του για την προωθούμενη ρύθμιση με την οποία αποσπώνται αρμοδιότητες που ανήκουν στην αιρετή αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού και παρακάμπτονται οι θεσμοθετημένες αρμοδιότητες των Αντιπεριϕερειαρχών.

Το Περιϕερειακό Συμβούλιο εκϕράζει την υποστήριξή του στους ϕορείς του εμπορικού κόσμου (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΟΙΥΕ), στα σωματεία των εργαζομένων και επαναλαμβάνει την πάγια και κατηγορηματική αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *