ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Μια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή θα διοργανώσει  το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης ο Δήμος Χαλανδρίου.

Στο λαϊκό γλέντι της φετινής αποκριάς μικροί και μεγάλοι θα  διασκεδάσουν με την παρουσίαση αποκριάτικων δρώμενων, θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν, θα φάνε και θα πιούνε.

Μια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή θα διοργανώσει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης ο Δήμος Χαλανδρίου.

Τον ρυθμό της Αποκριάς  θα δίνει  τις πρωινές ώρες στην πόλη η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου παίζοντας αποκριάτικες μελωδίες.

Τα παιδιά θα έχουν  την ευκαιρία να διασκεδάσουν από το πρωί μέχρι και το βράδυ με  αποκριάτικα παιχνίδια που θα τοποθετηθούν  στην κεντρική πλατεία και να μασκαρευτούν  στο εργαστήριο face painting.

Μάγοι και ακροβάτες του τσίρκου CACHIVACHE θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από ένα θέαμα με ζογκλερικά, ακροβατικά, με συνοδεία ζωντανής μουσικής σε ρυθμούς Latin και Swing.

Oι συμμετέχοντες στην αποκριάτικη γιορτή θα πάρουν μέρος  στην παρέλαση των καλλιτεχνών  καρναβαλιστών από τις Μορφές Έκφρασης, των οποίων οι καλλιτέχνες με  συνοδεία μουσικών οργάνων (γκάιντα, κλαρίνο, κιθάρα και νταούλι) θα τραγουδήσουν αποκριάτικα τραγούδια στους πεζόδρομους της πόλης και θα τυλίξουν το γαϊτανάκι σε διάφορα σημεία.

Το γλέντι θα  φτάσει στο αποκορύφωμά του το απόγευμα στις 19.00 με την έναρξη της μουσικής παράστασης 5μελούς παραδοσιακής ορχήστρας (κλαρίνο, βιολί, λαούτο, κρουστά, τραγούδι)  και θα κρατήσει  μέχρι αργά με παραδοσιακούς ρυθμούς και τραγούδια.

Στην αποκριάτικη βραδιά θα συμμετέχουν   πολιτιστικοί σύλλογοι του Χαλανδρίου δίνοντας την δική τους νότα. Το Ίδρυμα Ζήση, το Λύκειο Ελληνίδων και η Ένωση Ηπειρωτών θα παρουσιάσουν δρώμενα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το αποκριάτικο ξεφάντωμα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς το άφθονο κρασί αλλά και τα σουβλάκια  τα οποία ψήσουν και θα μοιράσουν στον κόσμο οι Πρόσκοποι Χαλανδρίου.

Ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες  της πόλης  στη μεγάλη ανοιχτή γιορτή της  Αποκριάς!

ΩΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
11:30 ENAΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ –ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ- FACE PAINTING
14:00 KAΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
19:00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *