ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ- ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Εικόνες που προβληματίζουν στην κηδεία του Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντου- εφημέριου του ναού της Θεοτόκου στο Μαρούσι- που τελέστηκε στον Άγιο Στέφανο.

Εικόνες που προβληματίζουν στην κηδεία του Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντου- εφημέριου του ναού της Θεοτόκου στο Μαρούσι- που τελέστηκε στον Άγιο Στέφανο.

Είναι γεγονός ότι o Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας ήταν πολύ αγαπητός από τον κόσμο και θα μείνει αξέχαστος. Τρεις περίπου δεκαετίες κήρυττε το λόγο του Θεού στο Μαρούσι. Και έσπευσαν να τον ξεπροβοδίσουν.

Πλήθος πιστών όμως συνωστίζεται, χωρίς μέτρα προστασίας στην πλειοψηφία τους (μάσκες, αποστάσεις) σε περίοδο πανδημίας με ανώτερο όριο παρευρισκόμενων σε κηδεία τα 9 άτομα !

Συγκεκριμένα, στην Ιερά Μονή Κοινοβιάρχου στον Άγιο Στέφανο πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντο της Μητρόπολης Κηφισιάς και εφημέριο επί πολλές δεκαετίες στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Αρχιμανδρίτη χωρίς να φορούν μάσκες -στην πλειονότητά τους- ενώ, όπως φαίνεται και από τις εικόνες του φωτογραφικού πρακτορείου Intime News, τα μέτρα προστασίας ήταν ανύπαρκτα.

Η είδηση που βύθισε στο πένθος τους Μαρουσιώτες

Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης πατήρ Σαράντης Σαράντος, ο οποίος υπηρετούσε ως εφημέριος στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου. Ο συνεφημέριος του αρχιμανδρίτη πατήρ Χρήστος Μαρούδας, ανήγγειλε την εκδημία ως εξής:«Ο “παππούλης” της Ενορίας της Παναγίας του Αμαρουσίου, ο επί 50 έτη σεμνός Εφημέριός της, ο εξομολόγος χιλιάδων ψυχών, ο δάσκαλος εκατοντάδων κληρικών και σπουδαστών της Ριζαρείου, ο στοργικός πατέρας και παππούς των κατά σάρκα παιδιών και εγγονών του, ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι για την ουράνια Πατρίδα όλων μας..! Η ευχή του ας συνοδεύει τους οικείους του, τους Ενορίτες μας, το Μαρούσι μας, τα ανά την Ελλάδα πνευματικά του τέκνα!»

Το συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την  απώλεια του άξιου Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντου, πρότυπο για όλους και φωτεινό παράδειγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο αείμνηστος π. Σαράντης Σαράντος υπήρξε ένας εμβληματικός κληρικός. Υπηρέτησε για δεκαετίες την Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Εστίας Πατερικών Μελετών», με σπουδαία ποιμαντική και κοινωνική δράση.

Ο Μακαριστός Αρχιμανδρίτης είχε  χιλιάδες  πνευματικά παιδιά και έχαιρε του σεβασμού και της εμπιστοσύνης της τοπικής μας κοινωνίας.Από σήμερα το Μαρούσι μας και ο κόσμος της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι πνευματικά φτωχότερα.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία του η Μνήμη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *