Αντάλλαξαν ρούχα μεταξύ τους οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης στο πνεύμα “Δίνουμε νέα ζωή σε προϊόντα”

To 2o bazaar ανταλλαγής ρούχων στο πλαίσιο του έργου «Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα- Δίνουμε μια νέα ζωή –Uptextile», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης.

To 2o bazaar ανταλλαγής ρούχων στο πλαίσιο του έργου «Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα- Δίνουμε μια νέα ζωή –Uptextile», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης.

Το έργο υλοποιείται από την TAG GREEN, την Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εταίροι και υποστηρικτές του έργου μαζί με τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Το σχολείο που επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το bazaar είναι ιδιαίτερα δραστήριο και ευαισθητοποιημένο σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ανήκει στο δίκτυο σχολείων πρεσβευτών για τους παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενώ έχει διακριθεί δύο φορές με την πράσινη σημαία ως οικολογικό σχολείο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης Μαρία Μουρατίδη, ο Πρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Τσόλας, εκπρόσωποι της ΕΔΕΜ και του ΕΜΠ, ενώ συμμετείχαν και οι υπόλοιποι εταίροι και φορείς υποστήριξης TAG GREEN, RECYCOM και ΝOWASTE21.

Στο Bazaar που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του σχολείου, οι μαθητές μπήκαν στη διαδικασία ανταλλαγής ρούχων, παπουτσιών και τσαντών μεταξύ τους. Ο φορέας υποστήριξης του έργου RECYCOM μοίρασε στα παιδιά υφασμάτινες επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες καθώς και γραφική ύλη. Στο εκπαιδευτικό προσωπικό μοιράστηκαν φυλλάδια της δράσης Uptextile και ενημερώθηκαν για το έργο και τις δράσεις του.

Επιπλέον, παράλληλα με το Bazaar, διενεργήθηκε και το εργαστήριο μεταποίησης (Upcycling) της TAG GREEN, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την διαδικασία μεταποίησης μεταχειρισμένων ρούχων σε κάτι εντελώς καινούργιο. Μεγάλη έκπληξη ήταν το τραγούδι της ανακύκλωσης που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές της Β’ τάξης με τίτλο «Σκέψου τώρα», υπό την επιμέλεια της εκπαιδευτικού η οποία συντόνισε και την δράση κυρίας Ε. Κιόρογλου.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά:

«Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε και το 2ο bazaar ανταλλαγής ρούχων στο πλαίσιο του έργου Uptextile, αυτή τη φορά σε ένα σχολείου του Δήμου μας, στο 4ο Δημοτικό Πεύκης. Ως Δημοτική Αρχή αξιοποιούμε κάθε πρόγραμμα και κάθε συνεργασία, προκειμένου να τονώσουμε ακόμη περισσότερο το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για την ανακύκλωση. Ιδιαίτερα οι μαθητές, που είναι η νέα γενιά του Δήμου μας, συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συνεργαζόμενους φορείς σε αυτό το πρόγραμμα όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για μια ακόμη πιο καθαρή και ακόμη πιο πράσινη πόλη.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *