“ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ 80 ΚΛΙΝΕΣ COVID ΣΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ” ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ REALNEWS

"Στον αέρα βρίσκονται 80 κλίνες για νοσηλεία περιστατικών κορoνοϊού στην πτέρυγα «Μπόμπολα» του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», παρά την έγκριση για αξιοποίησή τους που είχε δώσει ο ΕΟΔΥ από τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από πιστοποίηση που πραγματοποίησε κλιμάκιό του", σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Realnews".

“Στον αέρα βρίσκονται 80 κλίνες για νοσηλεία περιστατικών κορoνοϊού στην πτέρυγα «Μπόμπολα» του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», παρά την έγκριση για αξιοποίησή τους που είχε δώσει ο ΕΟΔΥ από τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από πιστοποίηση που πραγματοποίησε κλιμάκιό του”, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Realnews”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα:

“Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, πριν από λίγες ημέρες διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» επισκέφθηκε τον ΕΟΔΥ επισημαίνοντας την πρωτοφανή αυτή απώλεια των τόσο απαραίτητων 80 κλινών COVID-19, που μπορούν να προσφέρουν τεράστια «ανάσα» στο ΕΣΥ, καθώς όλες οι προ- βλέψεις των ειδικών επιστημόνων μιλούν για δυσοίωνη εξέλιξη της πανδημίας και για κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το νοσοκομείο για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του δεύτερου κύματος της πανδημίας υποχρεώθηκε να οργανώσει 41 κρεβάτια ΜΕΘ αποδυναμώνοντας άλλες κλινικές, ενώ οι 80 κλίνες παραμένουν έτοιμες και… κλειδωμένες.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Έπρεπε ήδη να λειτουργούν αυτές οι πολύτιμες 80 κλίνες. Αντίθετα, φορτώθηκε το “Αμαλία Φλέμινγκ” με 41 κλίνες COVID-19, με αποτέλεσμα να παρατηρείται ασφυξία στο νοσοκομείο, με τις κλινικές να βρίσκονται η μία πάνω στην άλλη! Ακόμα, η μεταβίβαση είναι παντελώς παράνομη, αφού δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου», τόνισε στην «R» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Αμαλία Φλέμινγκ», Δημήτρης Περίχαρος.

Παράλληλα, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πεντέλης και φορείς της περιοχής καταγγέλλουν την όλη διαδικασία της παραχώρησης ως «άκυρη και παράνομη», καθώς δεν υπήρξε έγκριση από τους αρμοδίους, όπως ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ και κυρίως το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πεντέλης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *