Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ- ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ

Κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στην ποδηλασία που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 στο νέο ποδηλατόδρομο του Δήμου Αμαρουσίου που διέρχεται από τις γειτονιές Πολυδρόσου, Παραδείσου και Αγίου Θωμά.

Το κάλεσμα απηύθυνε  ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, με τη συμμετοχή της Πρόεδρου του Συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας» κας Ιωάννας Αλυσανδράτου και του Επεμβατικού Καρδιολόγου Ιατρείου Πνευμονικής Υπέρτασης, επιστημονικού συνεργάτη του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Παναγιώτη  Καρυοφύλλη.

“Η δράση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “έχει στόχο να επιβραβεύσει την σκληρή προσπάθεια υλοποίησης του νέου ποδηλατόδρομου και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και στήριξης στους ασθενείς με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονικής Υπέρτασης.

Με αφετηρία την οδό Καραμανλή & Ευζώνων, οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί, και αφού διανύσουν μία απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων θα καταλήξουν στην οδό Φαιάκων και Ανδρέα Παπανδρέου.

Τη δράση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας», με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  (ΙΣΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι  «Μέσα από τη σύμπραξη του Δήμου Αμαρουσίου με το Σύλλογο Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας» βούληση μας είναι αφενός μεν, να αξιοποιήσουμε το νέο ποδηλατόδρομο που διέρχεται μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης μας και ενώνει τρεις γειτονιές, και αφετέρου, να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία μας για τους ασθενείς που πάσχουν από μία σπάνια νόσο, αναδεικνύοντας την πραγματική εικόνα, του θάρρους και της αξιοπρέπειας.

Με τη συμμετοχή όλων μας στη συμβολική αυτή πρωτοβουλία, ενισχύσουμε την προσπάθειά τους και στέλνουμε το μήνυμα ότι «όποια μορφή σπανιότητας και αν έχει κανείς είναι αναπόσπαστο μέλος της κοινωνίας μας.»

Αναφερόμενος στο νέο ποδηλατόδρομο ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι «παρά τις δυσκολίες κατορθώσαμε μέσα από σκληρή προσπάθεια να ολοκληρωθεί ένα έργο, που αποτελεί την αρχή για την ολοκλήρωση του οράματος μας, που είναι να δημιουργήσουμε αναβαθμισμένες  γειτονιές, εύκολα προσβάσιμες στους πεζούς και στα ποδήλατα, ως ένα εναλλακτικό τρόπο οικολογικής μετακίνησης.»

Από την πλευρά των ασθενών, η πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας»  κ. Ιωάννα Αλυσανδράτου, ασθενής με ιδιοπαθή πνευμονική υπέρταση, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για τη στήριξή του συμπράττοντας μαζί με τον Σύλλογο των ασθενών  για την υλοποίηση της 5ης ποδηλατικής βόλτας για τη νόσο της Π.Υ η οποία θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου στο νέο ποδηλατόδρομο του Δήμου Αμαρουσίου.

Η Κα Αλυσανδράτου τόνισε ότι η  «ποδηλατάδα μας αποτελεί ένα ορόσημο για όλους εμάς τους ασθενείς με Π.Υ καθώς αναδεικνύει την ανάγκη μας να είμαστε ενεργό μέλος της κοινωνίας παρουσιάζοντας ταυτόχρονα στο ευρύ κοινό τη δυσκολία του ασθενή με πνευμονική υπέρταση, ο οποίος φυσικά δεν μπορεί να κάνει ποδήλατο, μπορεί όμως, και του αξίζει, να κάνουν ποδήλατο για αυτόν, ενδυναμώνοντας τη φωνή του για την ανάγκη αναγνώρισης του σπάνιου νοσήματός του και φυσικά για την εύρεση μιας θεραπείας.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε την ποδηλατική μας βόλτα, κάνοντας πετάλι όλοι μαζί για να στείλουμε το μήνυμα της αναγνώρισης της νόσους μας από όλους! στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονικής Υπέρτασης (5 Μαΐου. Φέτος είναι ο πέμπτος ποδηλατικός γύρος και ευχαριστούμε τον κόσμο που χρόνο με το χρόνο αυξάνεται και υποστηρίζει το δύσκολο έργο μας.

Οι συμμετέχοντες αυτή τη χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη στάση ζωής μας την οποία αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο ο ήρωάς μας,  ο Σπάνιος Μωβ Ελέφαντας Πόνγκο που με την γλυκιά ιστορία του μας στέλνει ένα μήνυμα θάρρους από τον ασθενή με Π.Υ, « όσο και αν κουράζομαι να αναπνεύσω μπορώ και θέλω να ζω με αξιοπρέπεια»!

Ο Πόνγκο είναι ο κεντρικός ήρωας του ομώνυμου παιδικού βιβλίου του Συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας», και  εκφράζει κάθε ασθενή με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση που ζει με τη σπάνια μορφή της νόσου αλλά και κάθε ασθενή που νοσεί με δευτεροπαθή Πνευμονική Υπέρταση, αφού τα συμπτώματα της ασθένειας είναι κοινά για όλες τις μορφές και τα στάδια της νόσου, που γεννήθηκε για να μας εξοικειώσει με τη νόσο της Π.Υ και να μας κάνει να αγκαλιάσουμε τον ασθενή της σαν αναπόσπαστο μέλος της κοινωνίας μας.

Η Κα Αλυσανδράτου έκλεισε προτρέποντας όλους, δημότες και μη, να παρευρεθούν στην ποδηλατάδα στις 21 Μαΐου στο Μαρούσι, εγκαινιάζοντας το νέο οικολογικό έργο του Δήμου και στηρίζοντας με τη συμμετοχή τους, τους ασθενείς με Πνευμονική Υπέρταση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *