Ξεκινά η μελέτη για την ανακατασκευή του γηπέδου του “Τυφώνα” στο Ηράκλειο Αττικής

Τη σύμβαση για να ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης ανακατασκευής του ιστορικού γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ στη διασταύρωση των οδών Πολυτεχνείου και Κουντουριώτου, γνωστού και ως Τυφώνα, υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Τη σύμβαση για να ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης ανακατασκευής του ιστορικού γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ στη διασταύρωση των οδών Πολυτεχνείου και Κουντουριώτου, γνωστού και ως Τυφώνα, υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου:

“Σύμφωνα με το πλάνο της δημοτικής αρχής, το οποίο μετέφερε και ως οδηγία στο μελετητή για να αποτυπωθεί στα σχέδιά του, είναι το γήπεδο να μετατραπεί σε ένα καινούργιο κλειστό (από ανοικτό που είναι τώρα), με όλες τις απαιτούμενες υποδομές (αποδυτήρια, κερκίδες, χώρο στάθμευσης κτλ), με σύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό, υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και ενεργειακά οικονομικό. Στόχος είναι ο Δήμος να αποκτήσει ακόμα ένα κλειστό γήπεδο, το οποίο θα φιλοξενεί προπονήσεις αλλά και αγώνες των αθλητικών σωματείων της πόλης, ενώ παράλληλα θα έχει ανοικτές τις πόρτες του και στους πολίτες που θέλουν να αθληθούν.

Μάλιστα, η εκπόνηση της μελέτης ανακατασκευής του γηπέδου Τυφώνα δεν θα βαρύνει το δημοτικό ταμείο, αφού, θυμίζουμε, η δημοτική αρχή διεκδίκησε και κατάφερε να πετύχει τη χρηματοδότησή της από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

Ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Διοίκησης και Αθλητισμού, Μαριάννα Ζούρου, ενημέρωσαν σχετικά τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων του Ηρακλείου που κάνουν χρήση του γηπέδου, με όλες τις πλευρές να συνηγορούν πως η ανακατασκευή του γηπέδου θα δώσει σημαντικές λύσεις στο πρόβλημα της έλλειψης αθλητικών χώρων του Δήμου, εξυπηρετώντας τις τοπικές ομάδες να αναπτυχθούν περαιτέρω. Παρών στην συνάντηση και ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που θα αναλάβει την σύνταξη των απαιτούμενων μελετών, ομάδα που θα είναι σε διαρκή συνεργασία με τους εκπροσώπους του αθλητισμού και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

«Είναι μεγάλη χαρά για ένα Δήμο να έχει ενεργά αθλητικά σωματεία, να έχει πολίτες που ζητούν την άθληση με αυξανόμενο ρυθμό. Ταυτόχρονα, βέβαια, όσο μεγαλώνουν οι σύλλογοι, όσο περισσότεροι γίνονται εκείνοι που θέλουν να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους, τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχουμε εμείς ως δημοτική αρχή να βρούμε νέους χώρους άθλησης, κάτι, όμως, που είναι εξαιρετικά δύσκολο σε ένα αστικό περιβάλλον. Εμείς όμως έχουμε εκλεγεί για να βρίσκουμε λύσεις και όχι δικαιολογίες. Για αυτό μέσα από ένα ευρύτερο σχέδιο, μέσα στο οποίο εντάσσεται και η ανακατασκευή του γηπέδου Τυφώνα και η μετατροπή του σε κλειστό, αυξάνουμε τις αθλητικές υποδομές της πόλης μας, προσφέρουμε στους δημότες και τις τοπικές ομάδες αυτό που αξίζουν», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *