ΝΕΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ

Δύο νέα υπαίθρια γυμναστήρια δημιουργήθηκαν, ένα στα Μελίσσια και ένα στη Νέα Πεντέλη, με την τοποθέτηση των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής.

Δύο νέα υπαίθρια γυμναστήρια δημιουργήθηκαν, ένα στα Μελίσσια και ένα στη Νέα Πεντέλη, με την τοποθέτηση των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δυο σετ των 5 διπλών οργάνων υπαίθριας γυμναστικής προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες κάθε ώρα της ημέρας, τα οποία τοποθετήθηκαν:

το 1ο στο χώρο των Δημοτικών Γηπέδων Τένις στα Μελίσσια επί της οδού Αθανασίου Διάκου και

το 2ο στην Πλατεία Κύπρου στη Νέα Πεντέλη, δίπλα στη νέα παιδική χαρά.

Στα υπαίθρια γυμναστήρια οι πολίτες κάθε ηλικίας μπορούν να αθληθούν στα εξής όργανα:

  • Έκτασης ποδιών
  • Βάδισης (stepper)
  • Έλξεων Ώμων
  • Παράλληλες Μπάρες
  • Πιέσεων Ώμων
  • Ποδηλάτου
  • Ελλειπτικής Κίνησης Ποδιών
  • Πάγκου Κοιλιακών
  • Εκτάσεων
  • Βάδισης Αέρος.

Τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής είναι διαθέσιμα για το κοινό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται σε αυτά και λόγω της ανατομίας και της κατασκευής των οργάνων δεν απαιτείται η παρουσία και καθοδήγηση γυμναστή, καθώς κινούνται ταυτόχρονα με την κίνηση του σώματος του αθλουμένου.

Τα όργανα ήταν παρατημένα επί 10 χρόνια στις αποθήκες του Δήμου, καθώς είχαν αφαιρεθεί από το 2011 από το Κολυμβητήριο του Δήμου Μελισσίων.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Αξιοποιούμε την περιουσία του Δήμου μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μια απλή κίνηση βγάλαμε τα παροπλισμένα όργανα από τις αποθήκες και τα βάλαμε στο φυσικό τους χώρο. Έξω στο δημόσιο χώρο, ώστε ελεύθερα οι δημότες να τα χρησιμοποιούν και να αθλούνται. Δίνουμε επίσης στους συμπολίτες μας και το σύνθημα να βάλουν την γυμναστική περισσότερο στην καθημερινή τους ζωή. Έτσι έχουν άλλη μια επιλογή άθλησης, ιδιαίτερα χρήσιμη στην περίοδο που διανύουμε που λόγω της πανδημίας, ευνοεί τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους».

Η εντεταλμένη δημοτική Σύμβουλος για τον αθλητισμό Κωνσταντίνα Λαζή-Αναγνωστοπούλου σημείωσε από την πλευρά της:

«Σύντομα θα δρομολογηθεί η προμήθεια και η εγκατάσταση υπαίθριων γυμναστηρίων σε όλες τις δημοτικές ενότητες με προτεραιότητα αυτή της Πεντέλης. Μαζί με την πρόσφατη ανακαίνιση του γηπέδου Μελισσίων, την ένταξη στο Φιλόδημος ΙΙ της αντικατάστασης του αθλητικού δαπέδου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Δ.Κ. Μελισσίων, την πρόοδο όλων των έργων που είναι σε εξέλιξη στα ανοικτά γήπεδα του δήμου μας και σε συνδυασμό με την καλύτερη διαχείριση και εκμετάλλευση των αθλητικών χώρων του Δήμου μας, οι αθλητικές υποδομές γίνονται πιο λειτουργικές προς όφελος των σωματείων, αλλά κυρίως προς όφελος των δημοτών μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *