Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, Δ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ “ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ”

stergiouΣΤΕΡΓΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Λειτουργιών Πόλης κ. Ξανθάκο Ιωάννη, παρευρέθηκε στην Ημερίδα με θέμα «Κωδικοποίηση της Δασικής νομοθεσίας» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/12/2016 και ώρα 17:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Νίκης 4, Σύνταγμα).
Ο Δήμαρχος στην παρέμβασή του χαιρέτησε την προσπάθεια που γίνεται για την κωδικοποίηση της Δασικής Νομοθεσίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόσφατη προσφυγή στο ΣτΕ της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και δήλωσε ότι ο Νόμος 4389/2016 που προώθησε για ψήφιση ο πρώην Υπουργός ΥΠ.ΕΝ. κ. Ιωάννης Τσιρώνης, είναι στη σωστή κατεύθυνση για την επίλυση του Δασικού θέματος εντός του οικιστικού ιστού. Πρέπει να στηριχτεί και θα τον στηρίξουμε σε όλα τα επίπεδα γιατί προωθεί άμεσες λύσεις.
Δυστυχώς μέχρι τώρα η λειτουργία του Κράτους των Δασικών υπηρεσιών και όχι του πολίτη, οδήγησε στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση για τον πολίτη που ο Νόμος δίνει λύση.
Στη Πεντέλη η λειτουργία της αναβολής και των μηνύσεων οδήγησε στη ποινικοποίηση μερίδας των αυτόχθονων πολιτών και άφησε εκτός σχεδίου τη Κεντρική Πλατεία της Δ.Κ. Πεντέλης και τους οικισμούς των αυτόχθονων Πεντελιωτών.

Την ίδια στιγμή που πλαγιές και λυκορέμματα του Πεντελικού εντάχθηκαν στο Σχέδιο απαλλασσόμενες του δασικού τους χαρακτήρα εν μια νυκτί γιατί ανήκαν σε κάποιο Οικοπεδικό Οικοδομικό Συνεταιρισμό.
Θα αντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στους όψιμους ευκαιριακούς και κατά το δοκούν υποστηρικτές του Δάσους που βλέπουν το δέντρο και δεν βλέπουν το δάσος ή καλλίτερα βλέπουν ότι θέλουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *