Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ ΜΕ ΣΟΛΙΣΤ ΤΗΝ… ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Μέσα σε κατανυχτική ατμόσφαιρα,  η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου», ερμήνευσε συνθέσεις χορωδιακής μουσικής, με κείμενα από την Αγία Γραφή και εκκλησιαστικούς ύμνους, σε μία επίκαιρη συναυλία με τίτλο: «Ω γλυκύ μου έαρ», υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Τερψιχόρης Παπαστεφάνου.

Στη διάρκεια της συναυλίας οι Χορωδοί ερμήνευσαν μελωδίες όπως: « Τι ζητάς από τ’ αστέρια» μουσικός κανόνας Haydn, «Ονειρέψου ελεύθερα» του B. Coulais, «Jazz Mass» του Bob Chillcot, «Αλληλούια», «Τον Νυμφώνα Σου» του Θ. Πολυκράτη, “Ave Maria” του G.Caccini, “Libera me” του G. Faure, κ.α.

Επίσης ως σολίστ, η Αντιδήμαρχος κα Ρένα Χαλιώτη ερμήνευσε εκκλησιαστικούς ύμνους, όπως: «Ω γλυκύ μου έαρ», Ω φως των οφθαλμών μου», « Έρανον τον τάφο», κ.α., ενώ στο πιάνο, συνόδευσε ο

Καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Μανώλης Παπαγιάννης.

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη πλήθος φίλων της Μικτής Χορωδίας και της θρησκευτικής μουσικής απόλαυσε στο Χειμερινό Θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου, έργα συνθετών από την εποχή της Αναγέννησης μέχρι σήμερα και από διάφορες περιοχές του κόσμου, που έχουν ως κύριο στοιχείο έμπνευσης τους θρησκευτικούς ύμνους.

Ιδιαίτερη ήταν  η συμμετοχή στη συναυλία του Νεανικού Τμήματος της Χορωδίας, με τραγούδια για την αγάπη και με μία μικρή λειτουργία σε τζαζ ρυθμούς.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την αγάπη και την ολόπλευρη υποστήριξή του στη Μικτή Χορωδία «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου», η οποία -όπως σημείωσε- «μας τιμά σε κάθε της εμφάνιση με την άψογη ερμηνεία συνθέσεων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.»

Καλωσορίζοντας επίσης τη Νεανική Χορωδία, της ευχήθηκε να φθάσει στην πορεία του χρόνου τη φήμη της Μικτής Χορωδίας, ενώ συνεχάρη θερμά τη μαέστρο κα Όλγα Αλεξοπούλου.

Τη συναυλία παρακολούθησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Σταθούλης,   η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κα Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *