ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του  Αρχηγείου Πυροσβεστικού  Σώματος, ξεκίνησαν τα σεμινάρια εκπαίδευσης δασοπυρόσβεσης

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του  Αρχηγείου Πυροσβεστικού  Σώματος, ξεκίνησαν τα σεμινάρια εκπαίδευσης δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας της ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, τα οποία πραγματοποιούνται στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αμαρουσίου.

Η εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί αυστηρά έως το τέλος Απριλίου ενώ το σύνολο των εκπαιδευτικών ωρών ανέρχεται στις 38.

Οι θεματικές ενότητες που θα διδαχτούν οι εθελοντές είναι οι εξής :

– ΠΥΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ.

– ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.

-Α΄ΒΟΗΘΕΙΕΣ.

-ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

-ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.

-ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ .

Η ακριβής ημερομηνία εξέτασης έχει οριστεί με απόφαση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

Από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος  οριστήκαν για την διεκπεραίωση της εκπαίδευσης οι κάτωθι εκπαιδευτές :

ΕΠΙΠΥΡΑΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ –ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

ΕΠΙΠΥΡΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΙΩΛΟΣ

ΠΥΡΑΓΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Οι εκπαιδευτές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη συμμετοχή της ομάδας του Δήμου Αμαρουσίου  στην εκπαίδευση και τη συμβολή του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη στην προώθηση της εκπαίδευσης – ενημέρωσης σχετικά με την διαχείριση συμβάντων έκτακτων αναγκών, που απορρέει από την ανάληψη για την σοβαρότητα με την οποία  οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε την προστασία του Έλληνα Πολίτη.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι, «Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι η από κοινού επεξεργασία ζητημάτων, όπως τα αίτια για την επιδείνωση του κινδύνου των δασικών πυρκαγιών, οι συνέπειες των δασικών πυρκαγιών, οι πολιτικές και πρακτικές δασοπροστασίας και ο ρόλος των περιβαλλοντικών οργανώσεων, των εθελοντών και των τοπικών κοινωνιών,  με σκοπό την αποτελεσματικότερη προστασία της περιοχής από τις πυρκαγιές.
Προτεραιότητα μας αποτελεί η αναζήτηση των αποτελεσματικότερων διαδικασιών για την ενεργή συμμετοχή των νέων, των εθελοντών, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και των τοπικών κοινοτήτων στη δασοπροστασία και την δασοπυρόσβεση, συμβάλλοντας στη βελτίωση της δασοπροστασίας στην ευρύτερη περιοχή.
Όλοι οι συμμετέχοντες συνεργάζονται με τα υπόλοιπα μέλη αποκτώντας επιπλέον γνώσεις και κριτική σκέψη πάνω σε θέματα που αφορούν τις δασικές πυρκαγιές, τις πολιτικές δασοπροστασίας και τη συμμετοχή των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Η ανταλλαγή γνώσεων πάνω στο θέμα θα  βοηθήσει σημαντικά στην προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων και των γνώσεων τους, κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *