ΡΑΒΔΙΣΑΝ ΕΛΙΕΣ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%85

Μετά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «απ’ τα αμπέλια στο κρασί», τα παιδιά που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς  Σταθμούς Αμαρουσίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν με τους παιδαγωγούς τους το Κτήμα Μάρκου στην Παλλήνη και στην  Παιανία και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες για τα μάζεμα της ελιάς.

Στη βιωματική δραστηριότητα « απ’ την ελιά στο λαδάκι», τα παιδιά συμμετείχαν στο ράβδισμα και χτένισμα των ελιών, γνώρισαν την παραδοσιακή μυλόπετρα και έλιωσαν ελιές σε ξύλινα γουδιά. Παρακολούθησαν επίσης διαδραστικό θεατρικό δρώμενο με το μύθο του Ποσειδώνα και της Αθηνάς για την προέλευση της ελιάς και γεύτηκαν το φρέσκο ελαιόλαδο.

Στις δράσεις συμμετείχαν τα παιδιά από τους Σταθμούς του Κέντρου, των Αγίων Αναργύρων, των Εργατικών Κατοικιών, της Αγίας Φιλοθέης, του Σωρού, των Αναβρύτων, του Πολυδρόσου του Στουντίου και ο 1ος και 2ος Κοκκινιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *