Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΜΕΑ ΑΠΟ 30 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ, ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Με σταθερά βήματα επέστρεψε στην κανονικότητα το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, ενώ συνολικά 75 μικρά παιδιά και νέοι/νέες ΑμεΑ μεταφέρονται πλέον καθημερινά και δωρεάν από 30 πόλεις της Αττικής προς το σχολείο και τα εργαστήρια του ιστορικού Ιδρύματος του Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

“Οι συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Περιφέρειας Αττικής και της Διοίκησης του Σικιαριδείου εξασφάλισαν την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος με τις χρηματοδοτήσεις από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους να ξεπερνούν το 1,7 εκ. ευρώ.

Την ικανοποίησή του για το νέο αυτό ξεκίνημα εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος που μαζί με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Θεόδωρο Παρασκευόπουλο, υποδέχτηκαν τους μαθητές και τις μαθήτριες στις εγκαταστάσεις του Σικιαριδείου.

«Η καθημερινότητα πλέον στο Σικιαρίδειο είναι εντελώς διαφορετική» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε:. «Ως Περιφερειακή Αρχή σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή κοντά στις ανάγκες παιδιών, γονέων και εργαζομένων.

Η βούλησή μας αυτή αποτυπώθηκε με σειρά πρωτοβουλιών που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη του Ιδρύματος. Η χρηματοδότηση της μεταφοράς μαθητών και μαθητριών κατέστη εφικτή με την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ύστερα από παρέμβαση της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου.

Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω για την αποτελεσματική μας συνεργασία την αρμόδια Υπουργό, κα Θεανώ Φωτίου και τον Πρόεδρο του Σικιαριδείου, κ. Θεόδωρο Παρασκευόπουλο. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να καταβληθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας ποσό 65.000 ευρώ στο πλαίσιο δράσεων του Ιδρύματος για την ένταξη ανηλίκων μεταναστών ή προσφύγων ΑμεΑ με νοητική υστέρηση στην Ελληνική Κοινωνία».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Θ. Παρασκευόπουλος, τόνισε ότι με την ανάληψη από την Περιφέρεια του κόστους μεταφοράς των μαθητών και μαθητριών του Σικιαριδείου αντιμετωπίστηκε μία μόνιμη έγνοια που συμβάλλει καταλυτικά στην απρόσκοπτη λειτουργία και περαιτέρω ανάπτυξη του Ιδρύματος.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι εκταμιεύτηκε από το ΠΕΠ Αττικής η πρώτη δόση ύψους 190.000 ευρώ, από το  σύνολο των 433.000 ευρώ που έχουν εγκριθεί για τη λειτουργία του Σικιαριδείου ως Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδων ΑμεΑ και έγιναν οι αναγκαίες προσλήψεις.

Οι πόλεις από τις οποίες διέρχονται καθημερινά δρομολόγια είναι: Βούλα, Γλυφάδα, Άλιμος, Αγ. Δημήτριος, Παπάγος, Βύρωνας, Ζωγράφου, Χαλάνδρι, Π. Ψυχικό, Ωρωπός, Καματερό, Άνω Λιόσια, Αχαρναί, Νέα Ερυθραία, Κηφισιά, Μαρούσι, Πεύκη, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περισσός, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδώνα, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Περιστέρι, Κηπούπολη, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, Ταύρος, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και Αθήνα από τις περιοχές Ιλίσια, Αμπελόκηποι, Νέος Κόσμος, Κουκάκι, Πλ. Κουμουνδούρου, Βοτανικός, Κολωνός, Πλ. Αττικής, Σεπόλια και Πατήσια“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *