Η υποψήφια δήμαρχος Βριλησσίων Βούλα Αρσένη Λάμπρου για το έργο του ΟΚΠΑ με αριθμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το έργο που έχει γίνει  τα 10 περίπου χρόνια προεδρίας της στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων αλλά και το οικονομικό αποτύπωμα του Οργανισμού, μιλά η Υποψήφια Δήμαρχος Βριλησσίων με το συνδυασμό "Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης", Βούλα Αρσένη Λάμπρου:
Για το έργο που έχει γίνει  τα 10 περίπου χρόνια προεδρίας της στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων, την ανάπτυξη αλλά και το οικονομικό αποτύπωμα του Οργανισμού, μιλά η Υποψήφια Δήμαρχος Βριλησσίων με το συνδυασμό “Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης”, Βούλα Αρσένη Λάμπρου:
“Τo κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα ενός οργανισμού συνιστά την αξία που δημιουργείται μέσα από τη δραστηριότητά του, είτε αυτή αποτυπώνεται άμεσα όπως θέσεις εργασίας, παροχή υπηρεσιών, είτε έμμεσα στην κοινωνία διότι η φήμη ενός Οργανισμού ή εταιρείας, συνδέεται με το κοινωνικο-οικονομικό αποτύπωμά της.
Στον ΟΚΠΑΔΒ (Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων) όλες οι παροχές είναι δωρεάν.
Σε ένα αναλυτικό βίντεο (που μπορείτε να δείτε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ) θελήσαμε να αποτυπώσουμε ως προς την ενημέρωση όλων, τι προσφέρει στην Κοινωνία αυτός ο Οργανισμός και πόσο θα κόστιζαν οι παροχές του αν δεν ήταν δωρεάν.
Ο προϋπολογισμός του ΟΚΠΑΔΒ αφορά μόνο την μισθοδοσία του προσωπικού και τα λειτουργικά του έξοδα. (τότε 40 σχεδόν άτομα, σήμερα μαζί με τα προγράμματα ενίοτε, ξεπερνάει και τα 85 άτομα) ΔΕΝ είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Κάθε χρόνο καταθέτει ισολογισμό, προϋπολογισμό και απολογισμό και ο έλεγχος αλλά και η έκθεση των ορκωτών λογιστών τον κατατάσσουν σε ένα άριστο επίπεδο διαχείρισης των οικονομικών και χωρίς ελλείματα.
Το 2014-6ος/2023 ανέλαβα (αμισθί) την Διοίκηση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ του ΟΚΠΑΔΒ και παράλληλα στην 2η θητεία της δημοτικής αρχής και ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας.
Δομές το 2014 ήταν 5 στο σύνολο, σήμερα πολλές περισσότερες, 15 τουλάχιστον, με πλήθος δράσεων και ποιοτικών παροχών προς όλους. Επιτεύχθηκε η αύξηση προσωπικού σε όλες τις δομές πλέον, το οποίο και πάλι φυσικά δεν είναι αρκετό λόγω της αύξησης των υποχρεώσεων αλλά και λόγω συνταξιοδοτήσεων κλπ.
Όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι πρότινος τον Ιούνιο του 2023, όπου και… “αντικαταστάθηκα” μαζί με τα μέλη -εθελοντές” και κείνοι του Δ.Σ του ΟΚΠΑΔΒ , σκοπός μας εμένα και των συνεργατών μου ήταν η δημιουργία ποιοτικής παροχής υπηρεσιών σε όλες τις δομές αλλά κυρίως η υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα του κάθε συμπολίτη μας, ώστε να μπορεί να νοιώθει ο καθένας σε αυτόν τον δήμο ότι δεν είναι μόνος του, ότι ο δήμος του είναι δίπλα του με σεβασμό, ευθύνη, συνέπεια και διακριτικότητα.
Αναπτύχθηκε με την πολύτιμη στήριξη και συνεργασία του προσωπικού και με πολύ κόπο αλλά και ατέλειωτες ώρες εργασίας από όλους και λειτούργησε ένας Κοινωνικός Οργανισμός ο οποίος στηρίζει μέσα από τις διευρυμένες κοινωνικές δομές του όλη την τοπική κοινωνία, πολυεπίπεδα καθώς έχει την δυνατότητα και την δυναμική να συνδράμει και σε φορείς, ιδρύματα, εντός και εκτός Ελλάδας όπως έχει αποδείξει, ανταποκρινόμενος σε κάθε ανάγκη και κρίση όπως τελευταία με την πανδημία.
ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΟΜΕΣ:
✅Δημοτικά Ιατρεία,
✅Κοινωνικό Φαρμακείο,
✅Κέντρο Άνοιας
✅Ιατρεία με επίσημη συνταγογράφηση μέσω ΗΔΙΚΑ όπως
✅Ορθοπεδικό με μόνιμο ιατρό,
✅Πνευμονολογικό
✅Ελέγχου long covid-19,
✅Καρδιολογικό,
✅Νευρολογικό
✅Ιατρείο Μνήμης,
✅ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης,
✅ιατρείο Διαιτολογίας-Διατροφολογίας,
✅Παθολογικό (λειτουργεί στο ΚΑΠΗ),
✅Παιδιατρικό (για τους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς σταθμούς μας),
✅Ψυχολογικής Υποστήριξης με 2 παιδοψυχολόγους καθώς και εθελοντές ψυχολόγους ,
✅Συμβουλευτική Ζεύγους, Οικογένειας
✅Ατομική Συμβουλευτική
✅Ποδολογίας
✅Λογοθεραπεία
✅συνεχείς εξετάσεις στον πληθυσμό και στους μαθητές στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόληψης για την υγεία, κλπ.
✅Βοήθεια στο Σπίτι με σημερινή δυνατότητα εξυπηρέτησης περίπου 280 ηλικιωμένων μοναχικών ατόμων,  με αύξηση του προσωπικού μέσω ΣΟΧ και μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ plus 55-67 (το κοινωνικό πρόγραμμα που στηρίζει τους απολυμένους άνεργους αλλά όχι άεργους να συμπληρώσουν τα ένσημα της συνταξιοδότησής τους)
 ✅Κέντρο Κοινότητας με 2 κοινωνικούς λειτουργούς και μία ψυχολόγο
✅Κοινωνικό Παντοπωλείο
✅Κοινωνική Υπηρεσία με δυο Κοινωνικούς λειτουργούς
✅Κοινωνική Ιματιοθήκη-Ανταλλακτήριο
✅Συσσίτιο
✅3 Παιδικούς Σταθμούς ο ένας λειτούργησε το 2018 και με νέα Βρεφικά τμήματα στον 1ο
✅ΚΔΑΠ Αμεα Κρίκος, μια ιδιαίτερη δομή με αύξηση προσωπικού και παροχή καθημερινής μεταφοράς των μελών του, με οδοντιατρικό έλεγχο για τα μέλη του, και εμπλουτισμό προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης,
✅ΚΑΠΗ με αύξηση των δραστηριοτήτων και
δημιουργία γυμναστηρίου,
ανανέωση μηχανημάτων φυσικοθεραπευτηρίου,
πλήθος ποιοτικών εξορμήσεων,
εκδρομές σε εσωτερικό και εξωτερικό,
χορωδία,
θεατρική ομάδα
χορευτικές ομάδες
δημιουργικά εργαστήρια όσμωσης των δυο γενιών με εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής των γιαγιάδων του ΚΑΠΗ με τα βριλησσιωτάκια
✅Σχολή Γονέων για την υποστήριξη της οικογένειας,
εργαστήρια προσωπικής ενδυνάμωσης και εξέλιξης,
✅Εφαρμογή του προγράμματος “ΕΧΕΙΣ ΠΑΚΕΤΟ” για την υποστήριξη του προϋπολογισμού των οικογενειών που φοιτά το παιδί τους μακριά από το σπίτι του.
✅Τράπεζα Αιμοδοσίας και οργάνωση κοινών αιμοδοσιών με όλους τους φορείς αιμοδοσίας της πόλης (τριπλασιάστηκαν οι μονάδες αίματος και αυξήθηκαν οι εθελοντές)
✅Κοινωνικό Παντοπωλείο και όχι τράπεζα τροφίμων, το οποίο διανέμει κάθε μήνα τυποποιημένα τρόφιμα προσφορά της τοπικής κοινωνίας αξίας πάνω από 50 ευρώ η κάθε σακούλα, αλλά και υποστήριξης όταν χρειάστηκε από τον δήμο, σε κάθε δικαιούχο
✅ Δημιουργία κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΕΟΥ) και οργάνωση των τμημάτων διοίκησης διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών
✅Γραφείο προγραμμάτων ΤΕΒΑΑ, ΟΑΕΔ και Εναρμόνισης Οικογενειακής ζωής
✅Γραφείο διαχείρισης και συμβουλευτικής Υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ιδιωτικού χρέους
✅Μαθήματα ξένων γλωσσών Αραβικά και Ελληνόφωνα τμήματα για τους συμπολίτες μας από τον Λίβανο
Αυτές είναι μερικές, ενδεικτικά, παροχές που δημιουργήσαμε όλα αυτά τα 9 χρόνια.
Στηρίξτε τον Οργανισμό αυτό, δεν πρέπει να χαθεί ή να υπολειτουργήσει, είναι πολλά περισσότερα από ό,τι μπορεί να περιγράψει κάποιος σε ένα χαρτί και μπορεί ακόμα περισσότερα να προσφέρει στην κοινωνία.
✅Η έγκριση πριν 2 έτη του αιτήματός μας για χρηματοδότηση 2.500.000 για ανέγερση κτηρίου Κοινωνικών δομών 2 ΣΥΔ, 3 βρεφονηπιακών τμημάτων εκ των οποίων το 1 για ΑμεΑ, δημιουργία μεγαλύτερου ΚΔΑΠ ΑμεΑ για 60 μέλη, θερινό σινεμά, γήπεδο μποτσε κλπ (στο κληροδότημα Θέκλας επί της Αθανασίου Διάκου 4), είναι ένα μικρό δείγμα του τί μπορεί να προφέρει ακόμα, όπως και πολλά ακόμα που δεσμευόμαστε να γίνουν και περιγράφονται στο πρόγραμμα μας.
Σας ευχαριστώ
ΒΟΥΛΑ ΑΡΣΕΝΗ-ΛΑΜΠΡΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *