ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙ “ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΗΣ ΦΟΛΑΣ” ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Διευκρινήσεις για τις αναρτήσεις περί “εισπνεόμενης φόλας” παραθέτουν οι ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ Χαλανδρίου μετά από επικοινωνία τους με την ιδιοκτήτρια σκύλου, ο οποίος και πέθανε μετά από βόλτα στη Ρεματιά και συγκεκριμμένα στην οδό Κορυτσάς:

“Ενημερωθήκαμε μέσω σχετικών αναρτήσεων και μηνυμάτων πως απεβίωσε ενα δεσποζόμενο σκυλί απο «εισπνεόμενη φόλα».

Επικοινωνήσαμε με την ίδια την ιδιοκτήτρια του άτυχου ζώου, η οποία και μας πληροφόρησε για το τι ακριβώς συνέβη:
«Πριν δύο βδομάδες, στην οδό Κορυτσάς βγάλαμε το σκυλάκι μας για την καθιερωμένη βόλτα. Μετά από μερικές ώρες το σκυλί κατέρρευσε. Το μεταφέραμε στον κτηνίατρο και οι εξετάσεις έδειξαν υψηλά επίπεδα τοξικότητας στο αίμα. Μετά τον θάνατο του, δεν στάλθηκε δείγμα στο τοξικολογικό εργαστήριο ώστε να διαπιστωθεί η τοξική ουσία που υπήρχε στο αίμα. Το σκυλάκι δεν έφαγε κάτι στη βόλτα και το μόνο περίεργο που παρατηρήσαμε ήταν ότι μύρισε ένα βρεγμένο φυτό. Την επόμενη μέρα βρέθηκε και μια πεθαμένη γάτα στον ίδιο δρόμο.»

Από μέλη και φίλους του συλλόγου, πέρα από αυτά τα δύο περιστατικά στον συγκεκριμένο δρόμο, ΔΕΝ έχει εντοπιστεί στην υπόλοιπη Ρεματιά κάποιο άλλο περιστατικό.

Δυστυχώς είναι πολλές οι ουσίες πουχρησιμοποιούνται καθημερινά και μπορούν να προκαλέσουν τοξικότητα σε ένα ζώο, που μπορεί είτε να τις ακουμπήσει, είτε να τις φάει, είτε να τις εισπνεύσει. Εμείς ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα του τοξικολογικού ελέγχου από τα δείγματα φόλας (κεφτεδάκια) που είχαμε βρει πριν από μερικούς μήνες στο πάρκο της Αττικής Οδού.

Καλό θα είναι όλοι μας να έχουμε αυξημένη την προσοχή μας, ως προς τις κινήσεις του σκυλιού μας στις βόλτες και να αυξήσουμε την παρατηρητικότητά μας, ώστε να μπορέσουμε να εντοπίσουμε έγκαιρα οτιδήποτε επικίνδυνο.

Εάν κάποιος έχει δει κάποια περίεργη κίνηση σε εκείνον τον δρόμο ή γνωρίζει για κάποιο άλλο επιβεβαιωμένο περιστατικό στην περιοχή της Ρεματιάς, παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *